Denunţătorul lui Şova, avocatul lui Ciurel

Denunţătorul din noul dosar al senatorului Dan Şova, care a luat mită 100.000 de euro de la o casă de avocatură, este un cunoscut al lui Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia. Pe surse DNA, presa centrală a scris că denunţător este avocatul Teodor Voinescu, şeful casei de avocatură ce l-a reprezentat şi pe Ciurel în câteva procese.

DNA a cerut arestarea preventivă în cazul lui Dan Şova, care este acuzat de trafic de influenţă asupra directorului de la CET Govora pentru a da contracte de consultanţă juridică în valoare de 10.000 de euro pe lună unei anumite case de avocatură. Se pare că este vorba de Casa de Avocatură Voinescu şi Asociaţii, iar cel care l-a denunţat pe Şova este avocatul Teodor Voinescu. Potrivit postului de televiziune România TV, Voinescu nu a mai vrut să-i mai dea mită când a văzut ancheta de amploare a DNA, în cazul Rovinari - Turceni, după care a mers la DNA şi a făcut denunţ. Acum, soarta senatorului este în mâna colegilor lui, care urmează să voteze dacă îi ridică sau nu imunitatea.

Dar Casa Voinescu i-a apărat pe rând pe Şova şi pe Ciurel în diverse procese. De exemplu procesul din 2013 cu Fondul Proprietatea, atunci când acţionarul minoritar al CE Oltenia a contestat concursul de selecţie al lui Ciurel în fruntea CE Oltenia. La fel şi Şova. El a beneficiat de serviciile Casei Voinescu într-un proces cu europarlamentarul Monica Macovei, dar şi în altul cu Direcţia de Finanţe Bucureşti.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: