Ciurel, absent la întâlnirea cu ministrul! Două demisii în CEO!

Laurenţiu Ciurel nu s-a prezentat luni, 23 noiembrie 2015, la întâlnirea pe care noul ministru al Energiei, Victor Grigorescu, a avut-o cu directorii companiilor din subordine. Ciurel nu şi-a explicat absenţa, dar surse din companie susţin că nu a fost nici la serviciu. Ieri ar fi trebuit să aibă loc şi o şedinţă a Consiliului de Supraveghere, unde ar fi fost posibilă o discuţie despre demiterea lui Ciurel, dar nu a fost cvorum. Doi supraveghetori din şapte au demisionat, iar un altul a fost plecat din ţară. Era nevoie de prezenţa a cinci supraveghetori.

Cei doi care au demisionat din CS sunt Gheorghe Ştirbu şi Bogdan Hanganu, care fuseseră numiţi acum o lună. „Nu mai sunt în Consiliul de Supraveghere de două săptămâni. Pentru că aşa am simţit“, a confirmat Gheorghe Ştirbu.

Era nevoie de prezenţa a cinci membri din şapte, dar a lipsit şi reprezentantul Fondului Proprietatea, Dan Gheorghe, care este plecat din ţară şi nici nu a trimis reprezentant sau opţiunea de vot. Pe ordinea de zi nu a fost demiterea directorului general Laurenţiu Ciurel, însă procedura permite introducerea oricărui alt subiect, stabilit de supraveghetori. Practic, la şedinţa de luni au fost prezenţi patru membri ai CS: Cristian Radu, Georgiana Porumbel, Marius Roman şi Radu Pop. Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a declarat că este nevoie de patru voturi împotriva sa pentru ca demiterea să fie oficială.

Anul acesta au fost trei schimbări în Consiliul de Supraveghere. Prima a fost în aprilie, când s-a luat decizia eliberării din funcţie a lui Aurel Medinţu, directorul de nădejde al lui Ciurel. Supărat că nu a fost considerat specialist, Medinţu şi-a depus demisia, care i-a fost şi acceptată. Pentru a-l păstra pe Medinţu s-a ajuns la demiterea CS. A doua oară a fost acum o lună, când două persoane, Alin Chiţu şi Felicia Răcăşanu, au demisionat după ce directorul general a fost trimis în judecată într-un dosar în care CEO nu se grăbea să se constituise parte civilă, deşi prejudiciul trece de 5 milioane de euro. Acum este a treia schimbare şi cea mai rapidă, cei selectaţi să facă parte din conducerea CEO, Ştirbu şi Hanganu, plecând în doar câteva zile.

Nu a fost stabilită deocamdată o nouă şedinţă a Consiliului de Supraveghere, însă este greu de crezut că Ciurel mai poate ignora mult timp solicitarea lui Victor Grigorescu,  ministrul Energiei, care i-a cerut demisia. „Discuţia mea cu domnul Ciurel a fost foarte clară. Nu va exista, faţă de nimeni, niciun fel de toleranţă la semnalele care vizează lipsa de integritate", a fost ultima declaraţie a ministrului.

Ciurel nu s-a prezentat la întâlnirea cu ministrul

Laurenţiu Ciurel, directorul Complexului Energetic Oltenia, nu a participat la întâlnirea cu ministrul energiei Victor Grigorescu. Şedinţa ce trebuia să aibă loc luni la ora 13 a fost anunţată chiar de Ciurel într-o emisiune la un post local de televiziune. De la biroul de presă al ministerului a venit următorul punct de vedere: „Nu ştim care este motivul pentru care domnul Ciurel nu a mai ajuns. Ştiu că a fost programată o întâlnire cu toţi directorii de companii, nu doar cu domnul Ciurel. Domnul Ciurel nu a fost la această întâlnire şi nu a existat o altă întrevedere cu domnul ministru“.

Cât despre solicitarea demisiei lui Ciurel, ministrul îşi menţine punctul de vedere: „Domnul ministru doreşte directori de companii integri şi, ţinând cont de situaţia legală a domnului Ciurel, considerăm că ar putea afecta imaginea companiei, ceea ce nu este benefic pentru societate“.

SECRET

La nivelul CEO a fost secretomanie. Pandurul a solicitat un punct de vedere, iar Biroul de presă a transmis că ordinea de zi a Consiliului de Supraveghere nu este publică. 

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: