Ce spune conducerea CE Oltenia despre avaria de la cariera Jilţ Sud

Trei excavatoare din opt mai extrag cărbune la cariera Jilț Sud a CE Oltenia, spune conducerea companiei. Patru dintre excavatoare sunt trase pe dreapta din cauza alunecării de teren de proporţii ce s-a produs săptămâna trecută în carieră, iar un altul se află în revizie. Daniel Antonie, şeful Sucursalei Divizia Minieră (SDM) din cadrul CE Oltenia, spune că toate echipamentele au fost demontate înainte ca valul de pământ să se năpustească peste ele şi că nu există pagube materiale. "Eu vorbesc de la faţa locului şi nu mint cu absolut nimic. Alunecarea nu s-a produs dintr-o dată, au avut timp să-şi demonteze transportoarele" a spus Daniel Antonie, directorul SDM.

Alunecarea de teren care s-a produs săptămâna trecută la UMC Jilț Sud a dat peste cap activitatea în carieră, în prezent lucrându-se la remedierea problemelor după căderea dealului şi mai puţin pe parte de producţie. Directorul SDM, Daniel Antonie, a spus că atât administraţia complexului, cât şi conducerea carierei luaseră din timp act de pericolul pe care îl prezenta dealul, iar utilajele şi transportoarele au fost demontate înainte să se producă alunecarea de teren masivă. "S-a produs o alunecare de teren în zona dealului Croicilor, la cariera Jilţ Sud. Nu s-a produs dintr-o dată, noi am sesizat acest lucru mai înainte, începusem să ne remontăm transportoarele pe alte trasee şi în momentul de faţă toate utilajele care erau în zonă sunt retrase. Transportoarele în zonele respective sunt demontate, nu este niciun fel de pericol. Doar o perioadă, cam o săptămână, o să mai fim opriţi cu vreo 2-3 excavatoare până refacem terasamentele. Trei excavatoare funcţionează, unul este în revizie, 4 staţionează. Două vor porni săptămâna viitoare, iar două peste vreo 2 săptămâni", a declarat vineri Daniel Antonie, directorul SDM.  

Conducerea carierei, lăudată de Antonie

Directorul SDM a spus răspicat că în acest caz nu este vorba de o greşeală din partea conducerii carierei şi chiar a lăudat-o pentru modul cum a reacţionat. Daniel Antonie a precizat că a fost formată o comisie la nivel de complex care va face investigaţii în această speţă. "Nu este vorba de o greşeală. Este vorba clar de neapariţia legii de expropriere pentru cauză de utilitate publică, n-au fost expropriaţi oamenii din dealul acela, bineînţeles că fiind un material care nu are coeziune, noi excavând ca să putem să asigurăm cantităţile de cărbune, a început să alunece în timp. Utilajele au fost retrase, am simţit că se propagă alunecarea. De fapt, chestii de genul acesta în carierele noastre s-au tot produs şi cu pagube. Mă bucur, şi chiar îi felicit pe cei de acolo, că s-au mobilizat şi că nu este nimic afectat, doar că se lucrează acum cu utilaje clasice la terasamente ca să producă stabilitate. Este decizie dată, am comisie care lucrează acolo care să stabilească cauzele, să facă un raport care să mi-l aducă la cunoştinţă şi soluţii, pe care de fapt le-am discutat acum, la faţa locului, să punem transportoarele pe alte aliniamente", a explicat directorul Daniel Antonie.

PROGRAM

Cât despre programul angajaţilor în toată această perioadă în care se fac lucrări pentru stabilizarea terenului, directorul SDM a spus că "lucrează, pentru că sunt lucrări de făcut, de demontări, de remontări. O parte, care mai au de luat libere pentru că lucrăm şi la program de 6-7 zile, dar marea majoritate lucrează", a mai spus Daniel Antonie.        

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: