Deputat: 8.000 de turiști în Gorj, în comparație cu Vâlcea unde au fost 500.000

Radu Miruță, președintele USR Gorj, spune că Târgu Jiu are nevoie de o schimbare. Afirmația vine în contextul în care, în ultimii 10 ani, potrivit datelor statistice, 10.000 de oameni au părăsit orașul.

”Pe calcule statistice, din Târgu Jiu au plecat în 10 ani 10.000 de oameni, care vă dați seama că nu au plecat în niciun caz de bine. Doar anul trecut au fost 8.000 de turiști în Gorj, în comparație cu Vâlcea unde au fost 500.000. Vâlcea care nu-l are pe Brâncuși, n-are zona Rânca, dar poate că are o administrație puțin mai bună. În 30 de ani de guvernare locală, aceeași oameni sau mai bine zis același tip de oameni au luat decizii. Este clar că nu se poate să obținem un rezultat diferit cu aceeași rețetă și cu aceeași oameni la putere. Județul Gorj este reprezentat la nivel central de șapte parlamentari,  șase sunt de la PSD-PNL, eu sunt de la USR. Eu pot să vă arăt rezultate că în ultimii trei ani nu am bătut chiar degeaba drumul ăsta până la București. De la legi pentru pensii corecte, la legi care să asigure că zona asta nu moare”, a transmis Miruță la Radio Infinit.

Deputatul spune că lucrurile ar fi putut să stea altfel pentru Gorj dacă toți parlamentarii ar fi contribuit la realizarea acestui lucru: ”Am încercat să găsesc soluții corecte legislativ. Doar imaginați-vă cum ar fi stat lucrurile dacă am fi tras toți cei șapte parlamentari la aceeași căruță. Domnul Romanescu nu știu cu ce realizare se poate lăuda în acest oraș că nu se poate. Nu se poate ca Târgu Jiu să respire doar prin combinațiile celor care sunt la butoane, de la primărie la Consilul Județean, la spital, la multe dintre instituțiile statului. La mine vin oameni din aceste instituții și se plâng. Eu nu sunt organ de ancheta, dar vin oameni cu dosare care îmi arată neregulile și mizeriile care sunt acceptate în aceste instituții de către conducerea instituțiilor respective. Lucrurile astea e greu să mă țin eu la el e ca un singur deputat”.

În ceea ce privește candidatul USR la Primăria Târgu Jiu, acesta va fi anunțat în zilele ce urmează: ”Despre candidatul USR pot să spun că este făcut din alt aluat și nu a venit de pe stradă în povestea politică. O să vă prezentăm zilele următoare cine este acest candidat”, a afirmat Radu Miruță.

Vizualizări: 1,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: