Instituția Prefectului va emite noi ordine de control la CJ Gorj

foto- Cosmin Popescu/ Iulian Popescu

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, a emis un nou ordin de control la Consiliul Județean Gorj. În fapt, a explicat prefectul, vor fi emise și alte ordine, în care se regăsesc teme de control din primul emis, în 15 ianuarie, și respinse în repetate rânduri.

Instanța a respins cererea Consiliului Județean Gorj de suspendare a controlului până la finalizarea procesului pe fond. Cauza este pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu. Procesul legat de amenda pe care a primit-o președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a fost strămutat la Balș.

"Controlul dispus pe 15 ianuarie avea termen de o lună de zile, iar din cauza acestui blocaj al CJ, a expirat. De săptămâna trecută am emis un ordin nou, care implică doar prima parte a setului de obiective de control pe care le aveam inițial. Ideea a fost că, dacă tot nu se permite controlul mare din ordinul elaborat în ianuarie, am spart acest ordin de control în mai multe bucăți pentru a avea controale diferite și pentru a dispune măsuri sancționatorii diferite dacă conducerea Consiliului Județean refuza în continuare aceste controale. Pe de altă parte, vineri am primit decizia instanței prin care Consiliul Județean a solicitat suspendarea ordinului de control și această solicitare a Consiliului Județean a fost respinsă. Instanța ne-a dat încă odată dreptate că acțiunea de control este una legală și nu are niciun temei în a fi suspendată. Din fericire, conducerea Consiliului Județean a înțeles situația complet ilegală în care se află. Joi, când au început un nou control, aceștia au acceptat controlul, dar până acum încă se mișcă foarte greu și nu ne-au transmis documentele solicitate", a declarat prefectul Iulian Popescu.

Acesta a mai spus că după finalizarea tematicii de control din ordinul emis pe 21 februarie vor fi emise altele, până la finalizarea tematicii stabilite în ianuarie.

A fost un conflict instituțional între Prefectura Gorj și CJ Gorj, ultima instituție neacceptând verificarea de la instituția prefectului, declarând mereu că prin tematica de control își depășește atribuțiile. Pe de altă parte, a existat și un punct de vedere oficial al Ministerului Afacerilor Interne, care confirma că prefectura poate face acel control. Consiliul județean a refuzat în continuare.

Vizualizări: 1,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: