Deputat de Gorj: CE Oltenia va avea un profit istoric

Anul 2022 a fost, din punct de vedere financiar, unul extrem de bun pentru Complexul Energetic Oltenia, iar cifrele vor dovedi asta. Afirmația îi aparține unui deputat de Gorj, care a afirmat că o parte din acest profit ar trebui să fie direcționat spre folosul real al angajaților din cariere.

Declarația deputatului social-democrat, Claudiu Manta, vine în contextul în care în urmă cu doar câteva zile trei angajați ai Carierei Jilț Sud au murit și alți câțiva au fost răniți. Tragedia a scos la iveală, încă o dată, condițiile inumane în care lucrează angajații: mașini vechi, cu probleme tehnice, drumuri înfundate.

„La Complexul Energetic Oltenia este, din punctul meu de vedere, o problemă de sistem, o problemă care vine tot de la minister și care are, dacă vreți, mai puțin legătură cu conducerea de aici. Departe de mine să apăr conducerea CEO, directorii, șefii de carieră, care au și ei partea lor de vină, dar în momentul în care tu ca minister nu ești de acord cu alocarea unor bani pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă este o problemă. CE Oltenia va avea, din discuțiile cu oamenii de acolo, un profit istoric, aferent anului 2022. Lasă tu, ca minister, o parte din acest profit în companie, lasă-l ca să îmbunătățești condițiile de lucru. Până în ultima zi de lucru a unei cariere trebuie să faci măcar niște drumuri de acces acolo”, a declarat deputatul PSD, Claudiu Manta, la Gorj Tv.

Pe de altă parte, 2022 a fost primul an de profit, după câțiva ani cu pierderi uriașe, care au făcut ca problemele să se acumuleze.

Vizualizări: 3,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: