Uite demiterea, nu e demiterea: Burlan și Negru mai rămân puțin la conducerea CEO

Consiliul de Supraveghere, întrunit marți, 24 ianuarie, a supus la vot ca mandatele lui Daniel Burlan și Marius Negru în Directoratul CE Oltenia să nu mai fie prelungite. Mandatele acestora expiră pe 12, respectiv 13 februarie 2023. Decizia vine în contextul în care luni, ministrul energiei Virgil Popescu a anunțat rezultatele raportului de control și o serie de eliberări din funcție, inclusiv a celor doi membri ai Directoratului aflați în funcție la momentul accidentului de la Jilț, unde trei oameni și-au pierdut viața și zece au fost răniți. 

Practic, Burlan și Negru nu sunt demiși. Ei își vor termina mandatele. ”În urma raportului preliminar şi a tuturor informaţiilor pe care le-am primit în ultima perioadă, vă prezint următoarele măsuri. Solicit, în acest moment, Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţii a ultimilor doi care erau din componenţa vechiului directorat, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru. Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi care vin la muncă zi de zi pentru a-şi câştiga existenţa este inacceptabilă. Folosirea unor maşini cu o vechime, unele dintre ele de peste 40 de ani, este inadmisibilă. Vom continua, din punct de vedere administrativ, extinderea controlului cu privire la toate achiziţiile de la CE Oltenia, care se duc către carierele de exploatare a cărbunelui. Vrem să vedem exact ceea ce s-a întâmplat. Vrem să vedem de ce drumurile de acces în carieră nu au fost în bune condiţii”, a anunțat ministrul.


Președintele Directoratului Daniel Burlan a reacționat și a cerut să fie demis de Consiliul de Supraveghere. Tot el a spus că pe logica ministrului, să plece toți cei care se aflau atunci la conducere, ar trebui să fie demis și Consiliul de Supraveghere.


"În presă, am văzut că domnul ministru a cerut Consiliului de Supraveghere să ne revoce din funcție pe mine și pe ceilalți membri ai Directoratului în funcție la data de 17. Mai era un singur membru în Directorat. Este decizia ministrului. Nu o comentez. Pe această logică, ar trebui să ceară demisia la toți factorii de conducere, și a CS-ului aflat în funcție la vremea respectivă. A cerut CS-ului revocarea noastră. CS are la dispoziție un termen să ne revoce, poate să ne revoce din funcție. Este un termen scurt în care să iau o decizie. Încă n-am luat nicio decizie. Este la dispoziție CS-ului revocarea", a declarat Daniel Burlan, managerul companiei. 

La câteva ore, CS s-a întrunit și a decis ca cei doi să nu mai îndeplinească funcțiile din Directorat după ce le expiră mandatele, pe 12 și 13 februarie 2023. 

Vizualizări: 4,814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: