Ministrul energiei anunță primele concluzii ale controlului la CEO. A demis Directoratul din ziua accidentului

Ministrul energiei Virgil Popescu anunță schimbarea mai multor persoane, printre care și noul șef al carierei Jilț, care era de serviciu în ziua în care s-a produs accidentul. 

El mai spune că a eliberat din funcție cei doi membri ai directoratului, aceștia fiind Daniel Burlan și Marius Negru. 

Nu a spus explicit numele celor doi membri ai Drectoratului, însă la vremea aceea directorii cu mandat în Directorat erau Burlan și Negru. ”În plus, față de eliberarea din funcție a celor doi membri ai Directoratului am solicitat schimbarea din directorului Direcției Comerciale responsabil cu achizițiile, lucrările de servicii, precum și cei care au întocmit aceste caiete de sarcini. Am mai solicitat și identificarea tuturor persoanelor responsabile de întocmirea caietelor de sarcini. (…) Am solicitat schimbarea din funcție a persoanelor responsabile de reabilitarea drumurilor”, a spus Virgil Popescu.  


Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că a extins controlul Corpului de Control la toate achizițiile din carierele CE Oltenia. În plus, a mai anunțat că a fost schimbat din funcție noul șef de carieră, Tiberiu Turtoi, directorul comercial, dar și coordonatorul activității de securitate și sănătate în muncă. 

”Toate persoanele care sunt responsabile cu acest accident să fie eliberate din funcție. Faptul că șeful de schimb, de tură, nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu arată că a fost o gravă eroare de management. Solicit schimbarea acestuia cu o persoană care nu a fost implicată în acel accident”, a mai spus acesta.

Declarațiile lui Popescu- AICI

Vizualizări: 4,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: