Deputatul Iriza, donaţie de 26.000 de euro!

Deputatul PSD Scarlat Iriza menţionează în ultima sa declaraţie de avere din acest an o donaţie substanţială, în valoare de 26.040 euro pe care a făcut-o în cursul verii.

Scarlat Iriza nu a putut fi contactat ieri pentru a prezenta un punct de vedere, el nemenţionând nici în declaraţia de avere cui a dat suma menţionată. În documentul depus sub semnătură la Camera Deputaţilor parlamentarul a scris la rubrica „natura bunului înstrăinat” doar „Bucureşti, sector 1”, fiind greu de crezut că ar fi donat tot sectorul! La rubrica „Persoana către care s-a înstrăinat” Iriza nu a mai scris nimic, lăsându-i pe alegători să îşi dea cu părerea, mai ales că acesta are de unde să facă astfel de donaţii. Deputatul social-democrat are aproape o jumătate de milion de lei investiţi în cele trei firme ale sale, firme care i-au adus anul trecut dividende de circa 80.000 de lei, cam cât a câştigat Iriza împreună cu soţia sa în perioada în care era consilier la Hidroelectrica.

De menţionat că anul trecut deputatul s-a împrumutat la bancă, pentru cinci ani, cu fix 58.618 lei. În declaraţia de avere parlamentarul figurează cu şase terenuri cumpărate împreună cu soţia la Târgu Jiu, Leleşti şi Băleşti, în municipiu Iriza având şi o locuinţă de aproape 300 mp, în timp ce la Leleşti soţia a moştenit o casă de 120 mp. Soţia parlamentarului a moştenit în capitală şi un apartament de 40 mp care însă nu mai apare decât în primele declaraţii de avere ale deputatului, proprietatea respectivă făcând, probabil, şi obiectul donaţiei pe care Iriza o menţionează în ultima sa declaraţie de avere.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: