Deputatul Morega intră în istorie scriind o carte despre el

Deputatul Dan Ilie Morega este primul politician din Gorj care va publica o carte despre realizările sale. Aceasta se va intitula “O viaţă în slujba gorjenilor” şi va apărea peste aproximativ două luni. Morega spune că prin intermediul cărţii vrea să le reamintească oamenilor care a fost activitatea sa înainte de anul 1990. Cartea va difuzată gratuit, autorul intenţionând să distribuie câte 300 de exemplare în fiecare localitate din judeţ.

Cartea “O viaţă în slujba gorjenilor” va avea 150-200 de pagini, prin care Morega vrea să ne aducă aminte cine a fost el până în 1989. “Este o carte pentru aduceri aminte a celor ce au uitat ce a fost Morega pentru Gorj înainte de 1990. În cele aproximativ 150-200 de pagini vorbesc mai puţin despre viaţa personală ci mai mult despre realizările mele. Vreau ca prin intermediul cărţii bătrânii să-şi amintească de mine, iar tinerii să mă cunoască mai bine. Astfel, să ştie că un anume magazin sau cooperaţia X a fost făcută de mine. Aşa m-am gândit eu că este mai bine pentru posteritate”, a declarat Dan Ilie Morega.

În “O viaţă în slujba gorjenilor” deputatul va vorbi şi despre activitatea sa din perioadele în care a fost prefect al judeţului sau preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat Gorj. “Vreau să nu se uite faptul că am avut o contribuţie la accelerarea titlurilor de proprietate şi că m-am implicat în viaţa socială. Pe vremea când eram prefect am creat foarte multe locuri de muncă, iar şomajul era de 2,5%. Ca preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat, de la Gorj, coordonam toate întreprinderile de stat. Pe toţi care erau în conflicte de interese i-am schimbat din funcţii. Mi-am făcut mulţi duşmani, dar am spus ceea ce era de spus”, a precizat Morega.

Cartea, distribuită gratuit la oameni apolitici

Deşi pentru publicarea unei cărţi se impun cheltuieli mari, deputatul spune că va distribui gratuit toate exemplarele. “În prima fază voi porni de la 1500 de exemplare şi intenţionez să ajung la aproximativ 25.000. În fiecare localitate din Gorj voi distribui gratuit câte 300 de exemplare la oamenii apolitici: profesori, preoţi, ţărani şi muncitori. Deşi aveam foarte multe de scris am încercat să fac o sinteză a activităţii mele. Nu am vrut să fie o carte foarte mare care să-i plictisească pe cititori. Alţi parlamentari nu au ce spune, eu puteam depăşi 500 de pagini”, a declarat Dan Ilie Morega.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: