Deputatul Weber postează fake-news pe Facebook

Politicienii nu mai au limite și să comunice informații false înseamnă să facă politică. Este cazul unei postări pe facebook, făcută de deputatul PSD Mihai Weber, președinte al PSD Gorj.

Textul integral este acesta: 

”Reușită de proporții, în folosul gorjenilor ❗️
????SPITAL NOU, la Târgu Jiu ❗️
✅️ După succesul negocierilor cu Comisia Europeană din domeniul PENSIILOR, REUȘIM renegocierea PNRR și pe SĂNĂTATE.
✅️ Datorită eforturilor depuse, vom avea un SPITAL NOU la Târgu Jiu, construit cu bani din PNRR.❗️
Investiția este de o amploare uriașă, valoarea alocată fiind cea mai mare din țară, pe domeniul sănătății, de peste 50 de milioane de EURO.
✅️ Proiectul ”Reabilitare, modernizare, extindere (2S+P+8E+9R+heliport), dotare și relocare anexe - Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, str. Progresului nr. 18, județul Gorj”, se află în stadiul de elaborare documentație tehnico-economică”.

Să le luăm pe rând:

1. Spital nou sau extindere și modernizare? Începutul este despre un spital nou cu litere mari, iar la finalul postării, Weber vorbește despre un proiect de extindere a spitalului vechi din Târgu Jiu. În fapt, acesta este un proiect despre care se discută de aproape un an. 

2. Finanțarea unui spital prin PNRR este o informație neadevărată. În PNRR este menționată o listă cu spitale noi ce vor fi construite în următorii ani, pe care ministrul PSD Alexandru Rafila a intenționat să o schimbe, însă răspunsul Comisiei Europene a fost mereu NU. Gorj nu este pe listă.

3. Este invocat în mod fals succesul reușitei în domeniul pensiilor și renegocierea PNRR și pe Sănătate. PNRR nu a fost renegociat în domeniul pensiilor, cum nu a fost nici pe sănătate, termenele sunt aceleași, procentul alocat pensiilor este același, PSD nu are nici azi o lege a pensiilor în dezbatere publică. 

4. PNRR, un program de peste 29 de miliarde de euro pentru România, o sursă uriașă de investiții, este subiectul de campanie al PSD, în sensul că mereu propune, la televizor, modificări pe care liderii PSD știu că nu le pot face. 

pandurul.ro publică orice drept la replică al liderului PSD Gorj dacă acesta demonstrează renegocierea PNRR pe pensii și sănătate și finanțarea unui spital nou prin PNRR. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: