Rușeț: Scrisoarea sindicatelor cu politicienii e o horă

Ion Rușeț, consilier al directorului general al CE Oltenia, Daniel Burlan, declară că scrisoarea anunțată de sindicalistul Dan Pîrvulescu, ce urmează să fie semnată împreună cu politicieni, pentru ”salvarea mineritului și energiei”, e bătaie de joc. ”Dacă fac o scrisoare comună, nu mai e luptă, e aranjament, e horă. Scrisorile comune sunt hore, spectacole”, a spus Rușeț.

Ceea ce se întâmplă în minerit și energie, din punctul de vedere al atitudinii sindicatelor, îl șochează și pe Ion Rușeț. Lui Rușeț i se spunea ”Pendulă”, pentru că mereu înclina balanța după criterii de el știute, iar acum este uimit de postura în care au ajuns sindicatele. 

”Nu am mai citit statutele, dar sindicatele militau pentru păstrarea locurilor de muncă. În piață sunt unii care au un interes personal, vor să la pensie”, mai spune Rușeț.

Rușeț are experiență în sindicate, din rândurile căruia a câștigat un mandat de senator, iar apoi a revenit în CE Oltenia în proximitatea conducerii companiei, oricare ar fi fost aceea. ”Am ajuns senator datorită a trei oameni, Dan Burlan, care a renunțat la candidatură, Marin Condescu și Ionel Manțog”, a spus Rușeț. 

Rușeț a declarat la Tele 3 că declarația lui Dan Pîrvulescu, legată de o scrisoare comună cu politicienii, prin care să solicite amânarea reducerea activității companiei, este halucinantă. ”Este o declarație halucinantă, vom face o scrisoare comună, mi s-a apărut o bătaie de joc. Chestiunea asta mi se pare totuși, cât or fi unii din colegii din producție, de slabi pregătiți, cum îi consideră unii, nu trebuie să le pui la îndoială inteligența. E o aberație”, a spus Rușeț.

Vizualizări: 1,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: