Ce spune Rușeț despre o eventuală renegociere a planului de restructurare pentru CE Oltenia

„Planul de restructurare este negociat. Să fim corecți și să nu manipulăm!” Este afirmația făcută de Ion Rușeț, consilierul Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Rușeț a făcut aceste declarații în contextul în care se vorbește insistent despre posibilitatea ca statul român să renegocieze planul deja aprobat de Comisia Europeană. Rușeț a spus clar că acesta nu va putea fi rediscutat.

În plus, a aruncat „săgeți” către sindicaliștii și oamenii politici care se arată interesați de viitorul companiei când deja totul a fost „bătut în cuie”. „Până acum s-a tăcut, au tăcut responsabilii sociali, au tăcut oamenii publici”, a reacționat Ion Rușeț.

Întrebat, într-o emisiune la Tele3, dacă este de acord cu renegocierea planului de restructurare, Rușeț a spus că planul a fost deja negociat: „Eu sunt consilier județean în primul rând. Am fost ales pe o listă care a avut peste zece mii de voturi. Această listă nu îmi dă dreptul să fiu pentru o acțiune care ar aduce dezastru din punct de vedere social. Consider că județul Gorj și inclusiv CEO nu îndeplinește condițiile de reziliență pentru a rezista acestei etape”.

Ion Rușeț a mai acuzat oamenii politici și sindicaliștii care susțin acum vehement modificarea planului de restructurare că atunci când s-a negociat n-a vorbit nimeni.

„Planul e negociat. Să fim corecți! Să nu încercăm să manipulăm. Planul acesta e negociat, face parte din PNRR. În momentul negocierii acestui plan, nu s-a auzit Vocea partenerilor sociali și vocea reprezentanților comunităților din acest județ. acum, când vin banii, să fim cinstiți. Vin 1,4 miliarde de euro pentru programul de investiții, nu sunt populist să vin să spun: Gata, hai să renegociem planul. Domnul ministru spune și ce vrea să audă Comisia care va da banii. Aici suntem! Până acum s-a tăcut, au tăcut responsabilii sociali, au tăcut oamenii publici”, a mai declarat Rușeț.

În ultima perioadă, mai mulți lideri de sindicat și politicieni au făcut declarații menite doar să le aducă popularitate și să le dea speranțe fără vreun fundament minerilor și energeticienilor, cum că planul de restructurare ar putea fi regândit, rediscutat și, în final, schimbat. 

Vizualizări: 2,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: