Derbi oltean al suferinţei între Pandurii şi Craiova

Pandurii şi Universitatea Craiova se întâlnesc azi la Târgu Jiu cu începere de la ora 20:00 în ultimul meci al etapei a 20-a. Jocul anunţat ca un derbi al Olteniei a fost catalogat de antrenorul Pandurilor, Liviu Ciobotariu, ca fiind un derbi al suferinţei pentru că ambele echipe se luptă pentru evitarea locurilor retrogradabile.

Partida programată pe stadionul Municipal din Târgu Jiu a atras interesul multor suporteri olteni ai ambelor echipe, conducerea aşteptându-se ca stadionul să fie plin la ora meciului. Accesul suporterilor în tribune va fi permis cu două ore înaintea partidei, porţile urmând să fie deschise cu începere de la ora 18:00.

„Echipa care va pierde va fi la marginea prăpastiei“

Tensiunile care au precedat până acum întâlnirile dintre cele două formaţi oltene din liga I nu şi-au mai făcut simţită prezenţa dar tensiune există în ambele tabere din cauza jocului slab al celor două formaţii şi a lipsei de rezultate. Nici Pandurii şi nici Craiova n-au luat puncte în acest retur şi au ajuns să se lupte din nou pentru evitarea retrogradării.

Meciul cu Universitatea Craiova devine astfel cel mai important joc pentru Pandurii, acesta putând duce echipa pe un loc retrogradabil în cazul unui eşec.

„Este un joc foarte important atât pentru noi cât şi pentru adversar având în vedere situaţia din clasament dar şi „orgoliile” care sunt între cele două echipe”, a apreciat Ciobotariu înaintea acestui joc catalogând partida ca fiind un derbi al suferinţei: „Este un derbi al suferinţei şi al disperării. Eu mi-aş fi dorit ca acest derbi să se fi jucat pentru locuri mai bune în clasament dar asta e situaţia. Cred că nici Craiova şi nici Pandurii nu merită să joace pentru a se salva de la retrogradare dar aşa este situaţia acum. Va fi un meci de care pe care”. Privind situaţia din clasament a pandurilor, jocul cu Craiova este un meci de şase puncte Universitatea are 17 puncte iar Pandurii 20, gorjenii sperând să se distanţeze la şase puncte de Craiova în caz de victorie. Chiar dacă matematic nu se poate spune că nici una dintre echipa nu va retrograda după acest meci, o înfrângere va atârna foarte greu pentru oricine va pierde este de părere Ciobotariu: „Mai sunt de jucat multe meciuri dar trebuie să fim realişti şi să fim corecţi să recunoaştem că echipa care va pierde va fi la marginea prăpastiei”.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: