Derby-ul dintre Craiova - FCSB se anunță un regal ofensiv

Derby-ul din Bănie, Universitatea Craiova - FCSB, aduce față în față cele mai ofensive echipe din Liga 1. Oltenii sunt lideri în statisticile  InStat care privesc atacul dar roș-albaștrii țin aproape.

Meciul de duminică de la Craiova se anunță drept un veritabil regal ofensiv. Sau cel puțin așa îl recomandă statisticile InStat și istoricul confruntărilor dintre Universitatea şi FCSB.

Cele două echipe sunt, la ora actuală, cele mai prolifice formații din actuala ediție a Ligii 1, oltenii, cu 30 de reușite,  iar roș-albaștrii la un gol distanță. De altfel, Craiova se află înaintea bucureștenilor la absolut toate ierarhiile InStat ce privesc faza de atac.

La capitolul deja menționat, la ocazii și la acuratețea paselor-cheie, ele ocupă primele două locuri pe podiumul completat de campioana CFR Cluj dar dar diferențele dintre cele două sunt minime.

La "driblinguri reușite", cele care fac deliciul publicului, CSU Craiova și FCSB sunt egale ca medie (19 pe meci), însă oltenii stau mai bine la procentajul celor reușite din totalul celor inițiate: 64 la sută, față de 60 la sută, dar sunt pe locurile 2, respectiv 3, depășite de FC Botoșani: 20 per partidă, reprezentând 58% din totalul celor inițiate.

Diferența cea mai mare se înregistrează la "șuturi cadrate". Cu o medie de 6 pe meci, Universitatea e lider, în timp ce bucureștenii, 4,6, se regăsesc pe 4-5, la egalitate cu Botoșaniul, dar întrecuți de Sepsi (5,1) și de Rapid (4,7).

Inclusiv istoricul duelurilor CSU - FCSB, în Liga 1, sugerează un festival ofensiv, scrie gsp.ro. De la promovarea oltenilor pe prima scenă, în 2014, cele două s-au înfruntat de 26 de ori. Însă numai două meciuri s-au încheiat fără gol marcat. Primul 0-0 datează din 1 martie 2015, cu CSU gazdă, celălalt din 4 aprilie 2021, cu roș-albaștrii amfitrioni.

Vizualizări: 590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: