Davitkov are încredere în căpitan: Porter este liderul echipei

Căpitanul echipei de baschet a CSM Târgu Jiu este şi unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul actual al echipei. Antrenorul Jordanco Davitkov are mare încredere în Porter Troupe şi îl consideră liderul  echipei sale.

CSM Târgu Jiu este o echipă relativ tânără iar fostul jucător de la Energia Târgu Jiu, Porter Troupe, revenit să îşi încheie cariera în oraşul de pe Jiu, este printre cei mai experimentaţi jucători din lot.

Antrenorul Jordanco Davitkov a spus că valoarea îşi spune cuvântul în cazul americanului care este şi căpitan de echipă, precizând că vârsta nu contează pentru jucătorii de baschet: ”În sport, şi în baschet în general, nu există jucători tineri şi bătrâni, sunt doar jucători buni şi mai puţin buni. Porter a demonstrat că este un jucător foarte bun, şi la Sibiu, şi cu Rapid. Este liderul acestei echipe şi sperăm, de la meci la meci, să joace şi mai bine”.

Căpitanul celor de la CSM Târgu Jiu are 38 de ani dar a fost ales recent în primul cinci al echipei ideale din etapa a noua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după cum a informat baschet.ro: „Rapid, una dintre celelalte două echipe din Capitală, nu a avut același succes ca Steaua, fiind învinsă, pe teren propriu, de CSM Târgu Jiu la o diferență de un singur punct: 77-78. Victoria a fost adusă de Malik Morgan, prin două libere marcate la finalul confruntării. Totuși, liderul gorjenilor a fost Porter Troupe, care a adunat 23 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții în aproape 37 de minute petrecute pe teren. Cu un procentaj din acțiune de 46% (6/13), americanul a avut 26 de unități la eficiență.”

Alături de Troupe au mai făcut parte din cea mai bună echipă a etapei KJ Jackson (CSA Steaua București), Josh Hawley (SCM U Craiova), Lock Lam (CSM Miercurea Ciuc) și Rareș Uță (BC CSU Sibiu).

LNBM a intrat în pauză pentru meciul echipei naţionale cu echipa Luxemburgului, în calificările pentru EuroBasket 2025, dar baschetbaliştii de la CSM au revenit deja la antrenamente şi continuă pregătirea la Sala Sporturilor.

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: