Deşi e post, UCB a dat petrecere cu sarmale şi piftii pentru mitropolit

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ a organizat ieri, în postul Crăciunului, o petrecere mare, cu sarmale, fripturi şi băuturi scumpe, cu prilejul oferirii titlului de Honoris Causa Mitropolitului Olteniei, IPS Irineu. La eveniment a participat toată spuma „locală“, Mitropolitul Irineu, dar şi Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu. Petrecerea a durat până dimineaţa, preşedintele Senatului Adrian Gorun aducând în amfiteatrul UCB un taraf de lăutari de la Runcu.

Ministreasa a uimit o universitate întreagă, şi ce universitate, cu ţinuta sa. Aceasta a purtat o rochie roşie, pantofi Christian Louboutin de mii de euro şi o geantă Hermes, una mai scumpă decât a Elenei Udrea. După ce şi-a făcut de cap cu Jack Daniels, Andronescu le-a oferit invitaţilor un dans pe mesele unde-şi tocesc studenţii coatele.

De la eveniment nu au lipsit nici primarul Florin Cârciumaru, preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu, prefectul judeţului Claudiu Teodorescu, dar invitatul special a fost premierul Victor Ponta. Aceştia s-au întrecut în discursuri electorale. Startul discursurilor a fost dat de rectorul Moise Bojincă, care i-a mulţumit încă o dată preşedintelui Senatului Adrian Gorun, pentru susţinerea acordată la alegerile din universitate, dar şi liderilor PSD pentru binecuvântarea de a avea un premier din judeţul nostru.

Un schimb dur de replici a fost între Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu. Cârciumaru a profitat de ocazie şi i-a dat replică lui Călinoiu, cel care a trimis târgujienilor o scrisoare în care a spus că preşedintele PSD Gorj nu este atât de important ca şi Ponta: „Vreau să-i spun domnului Călinoiu că eu sunt cel mai important şi că fără mine, nici el şi nici Ponta nu ar fi unde sunt acum“. Călinoiu nu s-a lăsat prejos şi i-a amintit că la alegerile din vară a luat doar 70% şi nu 80% cum se lăuda.

Premierul a fost arbitru între cei doi şi, vrând să destindă atmosfera, a făcut o glumă cu ministrul Ecaterina Andronescu: „Doamna ministru, la un concurs de plagiat domnul Cârciumaru ne-ar bate pe amândoi“. Momentul culminant al serii a fost când s-a dansat Pinguinul şi Verde-nrourat.

Înalt Prea Sfinţitul Irineu a fost bucuros de primirea făcută la Gorj şi a declarat că se pregăteşte pentru o petrecere şi mai mare, pe 9 decembrie, când a fost invitat la ziua lui Dan Diaconescu.

Credem că aşa s-a întâmplat, dar nu putem şti dacă am omis ceva, din moment ce ziarul Pandurul nu a fost invitat la eveniment! Ba, mai mult, reporterul Pandurul a fost dat afară pe motiv că nu figurează pe listă. Textul de mai sus este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: