Deszăpezire de 15 miliarde de lei vechi la Târgu Jiu

Societatea Edilitara va deszăpezi municipiul Târgu Jiu contra sumei de un milion şi jumătate de lei noi, adică 15 miliarde de lei vechi, pentru cele trei luni de iarnă. În cazul în care nu va ninge, primăria va plăti doar salariile a 7 deservenţi ai utilajelor de deszăpezire. Potrivit conducerii Edilitara, aproximativ 30 utilaje sunt deja pregătite pentru a interveni pe străzile municipiului în cazul căderii primei zăpezi. SC Edilitara a închiriat pentru acest sezon şi două ATV-uri pentru a putea fi folosite la deszăpezirea aleilor parcurilor şi a altor zone unde nu vor putea pătrunde utilajele.

Comandamentul de iarnă al Primăriei Târgu Jiu îşi va începe activitatea în data de 1 decembrie. În momentul de faţă, societatea Edilitara este pregătită cu material antiderapant, iar utilajele pentru deszăpezire au fost deja verificate, astfel încât atunci când vremea se va înrăutăţi circulaţia să poată fi desfăşurată în condiţii optime.

În municipiul Târgu Jiu, aproximativ 30 de gredere, vole, lame şi sărăriţe sunt în stand by încă de ieri. Acestora li se adaugă şi 2 ATV-uri închiriate de curând de către Edilitara, special pentru putea fi folosite în acest sezon. Potrivit conducerii instituţiei, ATV-urile vor curăţa zăpada de pe aleile parcurilor şi din alte zone unde nu vor putea intra utilajele de deszăpezire. “În momentul de faţă, pentru deszăpezire, avem pregătite 27 de utilaje cu mijloacele de transport aferente. Pentru acest an, am închiriat două ATV-uri care vor fi folosite pentru a îndepărta zăpada din parcuri. În cazul în care va ninge, aproximativ 200 de angajaţi ai societăţii vor fi angrenaţi în activitatea de deszăpezire”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara.

Acesta dă asigurări că nu vor fi probleme nici cu materialul antiderapant. “Deja am preparat 2100 de tone de material antiderapant, cu 1800 tone de nisip şi 300 tone de sare. De asemenea, am achiziţionat 40 de tone de clorură de calciu solidă pentru trotuare şi 30 de tone clorură de calciu lichidă pentru pavimentul din zona centrală. Am mai preparat 32 de tone de mixtură stocabilă pentru plombe, iar pe stoc avem cantităţi importante de pavele pentru spărturile mai mari”, a mai precizat Zaharia.

BANII

Pentru acţiunea de deszăpezire, SC Edilitara va încasa de la Primăria Târgu Jiu suma de un milion şi jumătate pentru cele trei luni de iarnă. Potrivit conducerii Edilitara, în cazul în care nu va ninge, municipalitatea va plăti doar salariile a 7 angajaţi, deservenţi ai utilajelor de deszăpezire. “Primăria Târgu Jiu nu şi-a făcut încă bugetul, însă noi am solicitat pentru cele trei luni de iarnă suma de 1,5 milioane de lei vechi. În cazul în care nu va ninge, primăria va plăti salariile a 7 deserveţi de pe utilajele multifuncţionale, pentru un program de 8 ore”, a declarat Alexandru Zaharia.  

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: