Clubul Pandurii ignoră tinerii de la echipa a doua

Centrul de copii şi juniori al clubului Pandurii produce fotbalişti doar pentru liga a doua şi a treia. Acesta a ar fi concluzia după ce în ultimi cinci ani, de când Pandurii au promovat în Liga I, nici un tânăr de la acest centru nu a ajuns să joace titular la prima echipă. An de an s-a vorbit de atenţia care se acordă centrului de copii şi juniori şi de investiţiile făcute, dar tinerii care au terminat junioratul aici cu greu şi-au găsit loc şi la satelitul pandurilor. Un exemplu este Albert Voinea.

Pandurii nu au promovat practic, în cinci ani, nici un tânăr de la echipa a doua sau de la grupele de juniori la prima echipă. Deşi sezonul trecut părea să fie principalul obiectiv al echipei, iar în vară s-a vorbit numai despre promovarea tinerilor din pepiniera proprie, acum nimeni nu vrea să mai audă despre tinerii pandurilor. Cei care erau lăudaţi ca mari speranţe şi chiar folosiţi de fostul antrenor Sorin Cârţu la prima echipă, au fost trimişi să joace la Minerul Lupeni. Tătaru, Pleaşcă şi Avramescu joacă titulari în Liga a doua, primul reuşind chiar să înscrie pentru echipa din Lupeni etapa trecută. Alţi tineri care promiteau foarte mult anul trecut au fost lăsaţi să joace la satelitul din liga a treia, atacanţii Vlăduţi şi Voinea fiind două cazuri speciale. Vlăduţi are doar 20 de ani şi a fost golgheterul echipei sezonul trecut când Pandurii II au terminat pe locul I în clasament, iar Voinea va împlini în curând 18 ani, el reuşind să debuteze la doar 17 ani la Pandurii II unde a jucat titular meci de meci în retur.

Mejia da, Voinea ba

Chiar dacă toţi antrenorii cu care a lucrat l-au văzut ca pe un mare talent, un atacant care are simţul porţii şi înscrie atunci când nimeni nu se aşteaptă, Voinea a rămas să îşi pună în aplicare talentul doar la Liga a III-a, el neavând loc nici măcar să se antreneze la prima echipă, acolo unde un alt tânăr, Antohi, care este departe de valoarea lui Voinea, are ocazia să joace destul de des şi un anonim atacant din Columbia, Cristian Mejia, se antrenează zi de zi, deşi nu joacă nici la prima şi nici la a doua echipă. În aceste condiţii şansele lui Voinea de a mai ajunge să joace la Pandurii în Liga I sunt aproape de zero, chiar dacă atacantul marchează meci de meci sau face jocuri foarte bune la echipa a doua. Voinea a adus egalarea pentru echipa sa la meciul din prima etapă de la Severin şi a avut un rol important la marcarea primului gol din meciul din etapa a doua cu FC Piatra Olt, centrând pentru golul marcat de Vlăduţi.

Rezultatele etapei a II-a, seria a IV-a

Minerul Motru - FC Caracal 2-1
A. Sârbu (33), C. Laurenţiu (58) / Bocănete (72)
Pandurii II Târgu Jiu - FC Piatra Olt 2-1Vlăduţi 28, Bugiu 64 / Dragoş Niculescu 90
Prometeu Craiova - Drobeta Tr. Severin 0-2
 Minerul Mătăsari - Jiul Rovinari 1-0
G. Ungureanu (5)
Progresul Corabia - CS Vişina Nouă 1-1
 CSM Slatina - Dunărea Turris Turnu Măgurele 1-0
 Oltchim Râmnicu Vâlcea - Ghecon Lăpuşata 0-0
Triumf Bârca – a stat

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: