Dezamăgire printre panduri

Pandurii sunt în scădere de turaţie. Oamenii lui Grigoraş au obţinut doar un singur punct din ultimele două meciuri si au căzut de pe locul 2 pana pe 4. „E puţin dezamăgitor”, recunoaşte portughezul Mingote. Pandurii speră ca meciul de vineri cu Mediaş să fie ultimul din acest an iar partida de la Piatra Neamţ să se joace la primăvară.

Pandurii au început senzaţional sezonul, au avut o cădere după meciul de la Constanţa, au revenit prin victoriile cu Braşov şi Chiajna, dar au căzut din nou la Giurgiu şi Cluj. Cu doar un punct din ultimele 2 meciuri, pandurii au ajuns pe locul 4 pentru prima oară în acest sezon.

Nu dezarmează!

Pandurii s-au bazat în mare pe 14-15 jucători în acest tur de campionat aşa că fluctuaţiile au apărut în jocul echipei. Practic jucători ca Mamele, Nistor sau Maxim au jucat meci de meci iar oboseala era inevitabil să apară. Aşa se face că, după un început extraordinar, gorjenii au mai redus din turaţie pe la jumătatea turului. Mai exact în meciul de la Viitorul Constanţa, unde au pierdut surprinzător cu 0-2. A urmat egalul dezamăgitor cu Severin acasă, scor 2-2, dar echipa şi-a revenit prin victoriile de la Braşov şi cu Chiajna. Doar temporar însă. Eşecul de la Giurgiu cu Astra (1-4) i-a făcut pe oamenii lui Grigoraş să piardă locul 2, iar egalul muncit de la Cluj (1-1) i-a împins pe locul 4. Pandurii nu fac însă o dramă din faptul că au coborât sub locurile de podium pentru prima oară în acest sezon. „La începutul campionatului, clasarea pe locul ocupat acum era un vis. Dar ţinând cont că am fost tot timpul pe podium, poate suntem puţin dezamăgiţi. Mai sunt totuşi meciuri şi putem reveni pe podium”, e convins eroul din meciul de la Cluj, Pedro Mingote. „Nu e nicio dezamăgire. Locul pe care l-am ocupat este un loc foarte frumos și dacă e să o luăm pe fotbal, dacă astăzi s-ar trage linie nu am fi pe 4, am fi pe 3. E nedrept să spunem că e dezamăgitor locul sau că suntem supărați că suntem pe 4. Dacă la început spunea cineva că vom termina turul pe 3 sau 4, îi strângeam mâna și îi mulțumeam. Au fost unele oportunități, unele șanse de a ne menține acolo sus, pe locul 2, dar asta e viața. Am vrut, am încercat, dar atât s-a putut. Sperăm ca ultimele două meciuri să le câștigăm și să avem o vacanță liniștită”, completează şi marcatorul pandurilor la Cluj, Adrian Rusu.

„Echipele au perioade bune şi rele. Tot timpul trebuie să fim încrezători, suntem persoane, nu maşini sau aparate şi nu putem ţine acelaşi ritm. Oamenii coboară fizic şi psihic, dacă şi Real sau Barca au perioade din astea…”   Pedro Mingote, Pandurii

„Într-un campionat sunt fluctuații de formă, intervin jucători suspendați, jucători accidentați. Poate și schimbările acestea din echipă au fost cauze pentru fluctuațiile de formă. Poate e și sfârșitul de tur, poate și puțină uzură, dar nu cred că e vreo problemă la echipă.”              Adrian Rusu, Pandurii

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: