Dezbatere de Ziua Voluntarilor, în programul ”Târgu Jiu, capitala Tineretului”

Mai multe organizații, din Târgu Jiu și București, împreună cu primăria Târgu Jiu organizează o dezbatere despre rolul și puterea voluntarilor în comunitate, mai ales în contesxtul în care în 2023 Târgu Jiu este ”Capitala Tineretului”. 

LINK DE ÎNSCRIERE

Ziua Internaţională a Voluntarilor va fi sărbătorită diferit în acest an. Pro Vobis - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, membru fondator al Coaliției pentru Voluntari, cu sprijinul Association Colour Your Dreams, Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, invită pe cei interesați la o discuție online între reprezentanți ai autorităților publice locale, reprezentanţi ai organizațiilor non-guvernamentale din județul Gorj şi nu numai.

Pro Vobis moderează dezbaterea și va prezenta cele mai recente propuneri de îmbunătățire a cadrului legislativ pentru voluntariat în România, incluse în prezent într-o Politică publică privind voluntariatul, dezvoltată în Coaliția pentru Voluntariat, precum și câteva din recomandările privind voluntariatul, de la nivel european. Dezbaterea va avea loc pe data 5 decembrie 2022, între 14:30 și 16:00.

Pentru că anul viitor Târgu Jiu este Capitala Tineretului din România, tema discuţiei este reprezentată de Voluntariat şi Tineri: „Vrem să aflăm împreună cum se imbină titlul de Capitală a Tineretului în România, cu Voluntariatul, și ce rol poate și trebuie să aibă fiecare actor organizațional în angrenajul mai mare pe care cu toții ni-l dorim funcțional. O o cooperare strânsă între autoritățile publice locale și ONG-uri poate crea mai multă bunăstare pentru voluntariat într-o comunitate, pentru învățarea tinerilor și stimularea participării lor active, pentru găsirea de soluții inedite, pentru generarea de impact”, transmit reprezentanţii Pro Vobis.

Pentru a putea participa la eveniment, doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere de mai jos, până la data de 4 decembrie.

Vizualizări: 349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: