Dezinfectanții din spital, apă chioară

Problema dezinfectanților este și la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. O anchetă din presa centrală a scos la iveală că dezinfectanții din spitale sunt diluați, având o concentrație chiar de zece ori mai mică decât scrie pe etichetă. Cadrele medicale de la Târgu Jiu spun că dezinfectații produși de compania Hexi Pharma nu au fost niciodată suficienți la nivelul spitalului, însă nu știu dacă sunt sau nu de calitate îndoielnică.

Potrivit ministerului Sănătății, dezinfectanții produși de compania care a câștigat licitația, Hexi Pharma, ar fi subțiați cu apă. În acest sens, ministerul va dispune recoltarea de probe, inclusiv din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Reprezentanții spitalului nu știu prea multe despre compoziția dezinfectantului, ci doar că niciodată nu este suficient. ”Nici nu ar trebui să recolteze pentru că sunt aceleași produse, produsele sunt de la aceeași firmă în toate spitalele din țară. S-a făcut o licitație și s-a câștigat de către Hexi Pharma. Sunt aceleași produse în toată țara și s-a descoperit că ăia făceau niște manevre. Noi nu am avut probleme cu infecțiile, dintr-un noroc, față de alte spitale. Ce pot eu să spun e că nu am avut niciodată cât trebuia să avem, conform legilor în vigoare”, a spus Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Controalele se vor derula în strânsǎ legǎturǎ cu ancheta penalǎ aflatǎ deja pe rolul Parchetului General.

DECIZIE

Hexi Pharma a anunțat că va colabora cu autoritățile care sunt abilitate să verifice eficiența dezinfectanților pe care îi produce și precizează că a demarat o anchetă și a închis producția și distribuția.

Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: