Banii pentru Casa Keber, redirecţionaţi Spitalului Judeţean

Consiliul Judeţean a redirecţionat Spitalului Judeţean banii alocaţi pentru restaurarea Casei Iosif Keber. Este vorba de aproximativ un milion de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru extinderea Secţiei de Ortopedie. Ion Călinoiu spune că suma respectivă era insuficientă pentru reabilitarea clădirii de patrimoniu, Casa Iosif Keber urmând să fie restaurată printr-un proiect pe Programul Operaţional Regional. Consilierii PNL consideră toate acestea ca fiind „poveşti”, dat fiind că de ani buni tot se vorbeşte de restaurarea Casei Iosif Keber.

 Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că este oportun să fie extinsă Secţia de Ortopedie pentru a se putea face operaţii de transplant osos. Călinoiu crede că în acest fel va creşte adresabilitatea pacienţilor către Spitalul Judeţean Târgu Jiu. „Iosif Keber este proiectul pe care îl vom supune obţinerii finanţării pe Program Operaţional Regional. Fiind un proiect de restaurare a unui obiectiv de patrimoniu cultural, proiectul va fi actualizat şi vom găsi posibilitatea finanţării cu sume certe, mai mult decât ne poate oferi bugetul propriu. De aceea am considerat oportună să menţinem suma necesară cofinanţării proiectului pentru restaurarea Casei Iosif Keber şi să venim cu o sumă mai mică pentru Spitalul Judeţean. Urmare a unei note de fundamentare realizate de către şeful Secţiei Ortopedie şi însuşită de către conducerea spitalului, am decis să extindem şi să modernizăm Secţia de Ortopedie cu servicii de calitate şi înaltă performanţă pentru operaţii de transplant osos. Este vorba de 1,2 milioane de lei”, a declarat Ion Călinoiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că suma respectivă nu era suficientă pentru restaurarea Casei Iosif Keber, asta în condiţiile în care banii respectivi au fost prevăzuţi în buget doi ani la rând. „Banii nu erau suficienţi pentru restaurarea Casei Iosif Keber, dar sunt suficienţi pentru extinderea Secţiei Ortopedie, iar această lucrare se va face rapid, într-o lună de zile. Cu bani puţini putem face această investiţie care va creşte adresabilitatea pacienţilor către Spitalului Judeţean Târgu Jiu, pacienţi care până acum plecau la alte spitale”, a precizat Călinoiu. 

 Proiectele de reabilitare a Casei Iosif Keber sunt „poveşti”

Consilierii PNL s-au revoltat atunci când preşedintele Consiliului Judeţean a venit cu propunerea de redirecţiona banii prevăzuţi pentru restaurarea Casei Iosif Keber. Liberalul Dan Vâlceanu a cerut să se evite transformarea acestei clădiri de patrimoniu într-o grămadă de bârne. „Casa asta în doi ani de zile nu va mai exista, pică tencuiala de pe ea în momentul acesta. Mi se pare o idee foarte proastă să luaţi bani de la obiective de cultură foarte importante şi să-i duceţi exact acolo unde ar fi trebuit să faceţi proiecte pe fonduri europene, la spital, nu să mai ducem câte un pat în vreo secţie. De aceea spitalul nostru arată cum arată, iar spitalele din alte zone arată foarte bine. Repet, în doi ani, Casa Iosif Keber se va dărâma. Şi anul trecut aţi prevăzut în buget aceeaşi sumă şi anul acesta la fel, iar acum îi luaţi şi îi direcţionaţi”, a precizat Dan Vâlceanu. Liberalii consideră proiectele lui Ion Călinoiu ca fiind „poveşti”, asta pentru că de ani de zile autorităţile promit restaurarea Casei Iosif Keber şi nu fac nimic în acest sens. În ciuda împotrivirii consilierilor PNL s-a decis ca banii să meargă la spital.

Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: