DEZMINŢIRE: Ochelarii mită, doar pe bază de facturi

Primarul din Fărcăşeşti Dănuţ Bălu a remis un comunicat de presă în care explică pe larg şi încearcă să demonstreze nevinovăţia sa şi a consilierilor cercetaţi în dosarul „Mită cu ochelari “. Primarul şi alţi şapte consilieri sunt cercetaţi de procurori fiind suspectaţi că ochelarii daţi în campanie au reprezentat mită electorală. Interesant este că primăria nu a decontat nicio pereche de ochelari de vedere, locuitorii plătindu-şi singuri contravaloarea acestora.

Primarul Dănuţ Bălu spune că în Consiliul Local au fost adoptate mai multe hotărâri de ajutorare a populației, nu doar în perioada campaniei electorale.

Bălu spune că în 25 mai, firma Lastarel SRL a depus la primărie o ofertă prin care propunea  efectuarea unor examene oftalmologice cetăţenilor.

Printr-o hotărâre a Consiliului Local din 31 mai 2012 s-a hotărât decontarea sumelor plătite de către cetățeni pentru achiziționarea de ochelari dacă aceştia depun o solicitare la primărie. În comunicatul de presă primarul precizează că nu au fost consilierii cei care au acordat personal perechile de ochelari.

Ba mai mult, „pentru că niciunul dintre cetățeni nu a făcut dovada plății efective a contravalorii ochelarilor, nu s-a decontat până în momentul de faţă contravaloarea niciunei facturi“, potrivit comunicatului.

„A opina că adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local Fărcășești în perioada campaniei electorale reprezintă infracțiunea prevăzută de disp. art. 109 din L. 67/2004, ar însemna că şi celelalte hotărâri adoptate în aceeaşi ședință sunt supuse aceleiaşi legi“, adaugă primarul, referindu-se la plata burselor şcolare sociale sau membrilor din secţiile de votare şi circumscripțiile electorale de pe raza comunei Fărcăşeşti.

„Faptul că s-a dispus începerea urmării penale împotriva mea și a consilierilor, nu înseamnă că în mod direct suntem condamnați pentru săvârșirea vreunei infracțiuni, ci doar că ne găsim în faza cercetării, făcându-se verificări amănunțite în legătură cu cele sesizate de către persoane mai puțin binevoitoare. Este absolut normal ca aceste verificări să fie făcute câtă vreme există o plângere, însă am convingerea, că în urma strângerii tuturor probelor va reieși că nu am încălcat legea“, a încheiat Bălu.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: