Puşcărie pentru că a furat curent

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au pronunţat o sentinţă menită parcă să mai stopeze furturile de energie electrică înregistrate în anumite zone ale judeţului. Un bărbat din cartierul târgujian Meteor a fost condamnat acum la o jumătate de an de închisoare, cu suspendare, pentru că şi-a racordat locuinţa ilegal la reţeaua de electricitate ce trece pe la poarta sa.

Istrate Mihai a fost condamnat atât pentru furt, cât şi pentru că a blocat contorul care monitoriza consumul de energie electrică din casa sa, pentru fiecare faptă în parte bărbatul primind câte 6 luni de închisoare. Cele două au fost contopite şi, în cele din urmă, inculpatul s-a ales cu o condamnare de 8 luni.

Nu va merge însă în spatele gratiilor pentru că executarea a fost înlocuită şi suspendată cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care trebuie să fie la dispoziţia autorităţilor judiciare. Magistraţii, în schimb, i-au pus în vedere că riscă să ajungă în spatele gratiilor în anumite condiţii. „Atrage atenţia inculpatului (...) dacă în termenul de supraveghere nu respectă măsurile de supraveghere sau obligaţiile impuse, nu îndeplineşte integral obligaţiile civile sau săvârşeşte cu intenţie sau intenţie depăşită o nouă infracţiune, instanţa va revoca amânarea şi va dispune aplicarea şi executarea pedepsei. Obligă inculpatul la plata către partea civilă SC Distribuţie Energie Oltenia SA a sumei de 8.422,01 lei, fără TVA, despăgubiri civile. (...) obligă pe inculpat la plata sumei de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arată în sentinţa instanţei.

Vizualizări: 1,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: