Nu mai are voie să calce prin cluburi

Tânărul din Bengeşti Ciocadia care în iarna lui 2017 l-a înjunghiat pe un altul într-un club din Novaci într-o bătaie aproape generalizată a fost găsit vinovat de judecători pentru acuzaţiile ce i-au fost aduse de tentativă de omor şi a primit acum o condamnare cu suspendare, dar şi o interdicţie de 5 ani pentru a mai intra prin localuri, restaurante, discoteci sau cluburi.

Magistraţii Tribunalului Gorj îl mai condamnaseră pe acesta anul trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar sentinţa a fost anulată de Curtea de Apel Craiova. Verdictul a fost dat acum aproape la indigo, urmând, cel mai probabil, să fie validat de magistraţii din Bănie, dacă cineva va contesta sentinţa.

Gheorghe Boris a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni pentru faptele din acest dosar, dar pedeapsa i-a fost contopită cu o alta pe care a primit-o la Judecătoria Novaci într-un alt proces, în care a fost judecat alături de ceilalţi participanţi la scandalul din club. Acolo a primit 8 luni cu suspendare, iar acum magistraţii au contopit pedepsele într-una de 3 ani, la care au adăugat şi interdicţia de 5 ani pentru a mai frecventa vreun local sau restaurant unde ar putea comite din nou vreo faptă asemănătoare. Instanţa l-a obligat pe inculpat şi să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, sentinţa nefiind una definitivă.

Pe parcursul procesului de la Tribunalul Gorj, atât inculpatul, cât şi o rudă a acestuia au menţionat că avea cuţitul asupra lui „din întâmplare” şi că până atunci nu mai fusese implicat în nici un scandal. „L-am întrebat pe nepotu-miu de unde avea cuţit la el, că noi suntem o familie liniştită. Mergem la muncă în agricultură în Italia, cu contracte, ne-am ferit de scandaluri cât am putut. El mi-a spus că venea cu maşina din Norvegia şi pe drum, înainte de casă, i s-a stricat un cablu şi atunci a luat cuţitul ca să taie acel cablu şi aşa a rămas cu cuţitul în buzunar. După aia, în club, el dădea cu cuţitul în stânga şi în dreapta ca să se apere, că era şi el lovit. Că o fi dat cu cuţitul în cineva, eu nu mai ştiu, că eram pe jos şi eram lovit”, a povestit în faţa instanţei un unchi al inculpatului.

Vizualizări: 1,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: