Tomescu: Am fost minţiţi în fiecare campanie electorală

Manu Tomescu, lider sindical la Termocentrala Rovinari, nu crede în aprobarea investiţiei de la grupul energetic 5 până nu vede şi anunţul oficial al administraţiei. Tomescu spune că s-a săturat de promisiuni, dar şi că ar fi un lucru bun pentru companie şi salariaţi dacă investiţia de retehnologizare a acestui grup va fi realizată. Totodată, Tomescu i-a liniştit pe colegii săi de la celelalte termocentrale, care consideră că această investiţie este în defavoarea lor.

Reporter: Grupul 5 al Termocentralei Rovinari va fi modernizat. Supraveghetorii au avizat demararea investiţiei. Ce înseamnă asta pentru salariaţi?
Manu Tomescu: Pentru noi înseamnă foarte mult. Mă bucur, dar întâi vreau să văd un comunicat al companiei. Un comunicat de presă, să spună clar, să scrie negru pe alb. De promisiuni ne-am săturat. Promisiuni au fost continuu în ţara asta în ultimii 26 de ani. Cu noi, cu mineritul şi energia, se ştie foarte bine că am fost mințiți aproape în fiecare campanie electorală.

Rep.: Directorul Pisc de la Termo Rovinari a dat vestea aprobării acestei investiţii...
M.T.: Dacă s-a făcut acest lucru mă bucur foarte tare, pentru că sunt locurile noastre de muncă până la urmă. Un grup energetic retehnologizat înseamnă continuitatea activităţii. Aș vrea să le transmit la colegii de la termocentralele celelalte, Turceni, Ișalnița... Dacă ne-am bătut pentru grupul acesta este pentru că aici ne desfășurăm activitatea, în Termocentrala Rovinari, iar dacă se retehnologizează grupul acesta nu este în detrimentul celorlalte grupuri, de la celelalte termocentrale.

Rep.: Aşa au interpretat colegii dvs. de la celelalte termocentrale?
M.T.: Da, așa au interpretat. Discutăm și noi între noi, sunt discuții pe rețelele de socializare și oamenii sunt dezinformaţi pentru că noi am făcut-o, ne-am luptat atât de aprig şi de aceea nu vrem să cedăm, pentru că pentru noi nu există ca termocentrala Rovinari să aibă riscul să rămână în două grupuri energetice. Pentru că şi grupul 3 este învechit, se apropie undeva de final, 2018-2019, şi exista riscul ca termocentrala Rovinari să rămână doar în două grupuri energetice. Să luăm în calcul că vom avea două grupuri energetice și se sparge cazanul la unul. S-a întâmplat când au avut avarii la amândouă grupurile. Ce s-ar întâmpla atunci nu doar cu compania, cu tot sistemul energetic național? Ideal ar fi să le avem pe toate patru și pe unul să-l ținem în rezervă, pentru a putea face reparațiile la celelalte.

Rep.: Ați făcut o campanie serioasă pentru sensibilizarea factorilor decidenți...
M.T.: Din punctul meu de vedere mi-am făcut datoria, nu îmi asum merite. Asta mi-am propus să fac, să-mi fac datoria de sindicalist, să fiu în alertă, să lupt. Urmează Contractul Colectiv de Muncă și o să mă gândesc la o nouă campanie.

Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: