Mocioi (PNL): Suntem acolo să votăm legi, nu să boicotăm

Modificările la Legea energiei nu au fost votate nici miercuri de deputaţi, pentru că nu a fost cvorum. Parlamentarii PNL au boicotat şedinţa, pentru a nu fi prezenţi la votul pe moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei. Liderii sindicali din CE Oltenia, prezenţi la şedinţă, au plecat extrem de nervoşi pe liberali. Deputatul PNL de Gorj Niculina Mocioi a fost singurul liberal prezent în sală.


Reporter: Cum de aţi fost în sală într-un moment în care toţi colegii dvs. de partid au părăsit sala?
Niculina Mocioi: Am fost în sală aproape toţi parlamentarii de Gorj, indiferent de culoarea politică. Nu puteam să lipsesc de la votul final pentru că aşa mi s-a cerut, pentru că la urma urmei noi suntem acolo să votăm legi, nu să boicotăm. În plus, erau pe ordinea de zi modificările la Legea energiei, era legea dării în plată, era legea prin care s-ar fi acordat o zi liberă de 1 iunie, unde sunt şi coiniţiator. Din păcate, şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum, iar cei care au plecat supăraţi pe politicieni au dreptate.


Reporter: Nu riscaţi sancţiuni pe linie de partid?
N.M.: Nu ştiu, nu cred. Am făcut ce mi-a dictat conştiinţa. Până la urmă eu aici sunt la serviciu, am respectat programul aprobat.

Reporter: Liderii de sindicat din CE Oltenia au plecat supăraţi pe politicieni?
N.M.: Da, am înţeles chiar că a fost un incident pe hol. Este normal, au venit 17 lideri să vadă cum ne facem datoria fiecare dintre noi, cei trimişi în parlament de oameni pe care şi ei îi reprezintă pe linie sindicală. Votul va fi reluat însă într-o şedinţă viitoare când sper să nu mai fie surprize neplăcute.

Vizualizări: 359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: