Dian Popescu: „Dan Vîlceanu doar mimează că face alianţe”

Preşedintele ALDE Gorj, Dian Popescu, a declarat că nu este chip ca ALDE să facă alianţă cu PNL în Consiliul Local Târgu Jiu, dată fiind colaborarea politică de la nivel naţional. Şeful Alianţei Liberalilor şi Democraţilor gorjeni, Dian Popescu, este convins însă că şeful PNL Gorj, Dan Vîlceanu, doar mimează că vrea să-l ajute pe primarul liberal Marcel Romanescu.

Reporter: Dan Vîlceanu spunea că va încerca să facă o majoritate în Consiliul Local Târgu Jiu. Sunt şanse să facă şi cu ALDE?

Dian Popescu: Asta este politica, trebuie să negociezi să-ţi faci o majoritate. Dar în acest moment şi cred că pentru o lungă perioadă de timp, este un subiect închis. Noi avem o alianţă la nivel naţional stabilită cu PSD, deci nu avem cum să facem astfel de alianţă la nivelul judeţului Gorj. Sunt preşedinte de filială de atâţia ani, deci nu fac aşa ceva. Domnul Vîlceanu, e normal să caute alianţe, dar mi-e teamă că domnul Vîlceanu mai mult mimează alianţele cu alţii. Cred eu că mimează pentru că el ştie foarte bine că nu se poate face o alianţă cu ALDE în Consiliul Local atâta timp cât este una la nivel naţional.

Rep.: Credeţi că va face Marcel Romanescu faţă funcţiei?

D.P.: Aş vrea să mă abţin, nu pot decât să-i urez succes domnului Romanescu să-şi realizeze obiectivele. Dacă şi le va realiza sau nu, nu am de unde să ştiu. Cel puţin din partea ALDE, în Consiliul Local, un proiect serios şi bun va avea susţinere. Dacă proiectele nu sunt conform cerinţelor consilierilor ALDE, într-adevăr va avea un vot împotrivă. Dacă mandatul lui va fi cu succes sau nu, n-am de unde să ştiu şi cunosc foarte bine ce este în Primăria Târgu Jiu vizavi de ce citesc. Acolo este un cancan, dar eu sper ca ei să gândească pentru târgujieni. Dacă cetăţenii au ales Marcel Romanescu trebuie să aibă sprijinul tuturor, dacă este capabil să facă. Dacă nu e capabil să facă, există şi varianta demisiei, există multe variante astfel încât Târgu Jiul să nu ajungă undeva unde nu ne dorim.

Rep.: Proiectul privind angajarea unui administrator public este unul bun?

D.P.: A avea ajutor şi un administrator în spate nu e rău. Nu e rău, de altfel există în toate capitalele lumii. Dar, să vedem şi noi pe cine şi cum vor vrea să-l pună. Asta este în apanajul consilierilor şi vom vedea.

Vizualizări: 537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: