Căldăruşe se simte urmărit. „Dacă vor să facă acest lucru, să bage mâna în propriul buzunar”

Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldăruşe, a spus într-un interviu la Gorj TV că liderii sindicali sunt monitorizaţi de conducerea companiei. Căldăruşe spune că strânge informaţii în acest sens, pentru a reacţiona aşa cum trebuie.

Reporter: A apărut o informaţie în legătură cu o posibilă revenire a lui Ion Ruşeţ la SMEO, cum comentaţi?

Gabriel Căldăruşe: Domnul Ruşeţ a fost membru al Sindicatului Mine Energie Oltenia, a deţinut chiar o funcţie de conducere, la înfiinţarea acestuia. A rămas membru în continuare, s-a suspendat pe perioada când a fost detaşat director la Medservmin. Acum o să revină, probabil chiar a făcut cerere de revenire în Sindicatul Mine Energie Oltenia. Să fim obiectivi, ştim şi noi cum circulă informaţia, cine o lansează, am văzut că cei de pe etajul I de la sediul CE Oltenia sunt foarte preocupaţi de soarta SMEO.

Rep.: Cine are birourile acolo, că nu ştiu?

G.C.: Acolo este tot managementul Complexului Energetic Oltenia. Nu ar fi nicio problemă, dar până la urmă dacă se aruncă pe piaţă atâtea informaţii care vin pe diferite site-uri, pe diferite pseudonime, te mai interesezi. Fiecare face ceea ce vrea. Nu avem niciun deranj că toată chestia este orchestrată de acolo, de la etajul 1. Sau parte din aceste lucruri. Ceea ce ne-ar deranja ar fi dacă această monitorizare, ca să folosesc un termen decent, am putea spune chiar urmărire, să nu fie făcută apelând la resursele Complexului Energetic Oltenia. Dacă vor să facă acest lucru, să bage mâna în propriul buzunar, nu să folosească resursele Complexului Energetic Oltenia.

Rep.: A preluat domnul Boza din apucăturile domnului Ciurel, că ştiu că şi dânsul avea apucături din astea?

G.C.: Eu vă spun că asta e senzaţia, astea sunt informaţiile la ora actuală, nu sunt informaţii eronate, dar urmează să punem totul cap la cap ca să putem să reacţionăm aşa cum trebuie.

Rep.: De unde a pornit conflictul dintre SMEO şi domnul Boza?

G.C.: Nu este absolut niciun conflict. Vedeţi dvs., ca să distragi atenţia de la problemele reale ale Complexului Energetic Oltenia trebuie să creezi astfel de probleme, care cam acaparează atenţia. Problemele sunt altele şi foarte, foarte dificile în CE Oltenia. Starea generală de nemulţumire a salariaţilor cu privire la veniturile pe care le au comparativ cu munca depusă.

Rep.: Am văzut că v-au depăşit şi şoferii de la Transloc.

G.C.: Nu numai şoferii. Aţi văzut că, dacă altădată minerii şi energeticienii erau pe primul loc la salarii, acum au coborât pe locul 4 în Gorj. Dacă înainte, Gorjul era printre primele pe ţară la salariul mediu brut, datorită salariilor din minerit şi energie, acum cred că suntem undeva la mijlocul clasamentului.

Vizualizări: 2,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: