Daviţoiu: „Romanescu trebuie să fie un bun negociator. Mult mai multă deschidere şi transparenţă nu strică”

Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj, îl asigură pe Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, de susţinere în Consiliul Local, însă îşi doreşte să vadă pe ordinea de zi proiecte „cu adevărat importante”. Afirmaţia survine după ce Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, anunţa o nouă alianţă în CL Târgu Jiu pentru susţinerea proiectului privind administratorul public.

Reporter: Spunea Dan Vîlceanu că va face alianţă cu PMP şi PSRo pentru a trece proiectul privind administratorul public.

Nicolae Daviţoiu: Dacă ni s-ar explica mai bine şi dacă primarul ar fi mult mai conciliant şi mai bun negociator, eu cred că i-ar trece majoritatea proiectelor. Vrem, nu vrem, este foarte clar că PSD are majoritate, dar eu cred că nici PSD nu se va compromite să îşi strice imaginea dacă proiectele pe care le propune primarul Romanescu sunt în interesul cetăţenilor.

Rep.: Unde credeţi că greşeşte primarul Marcel Romanescu?

N.D: Eu aş lua programul din campania electorală şi l-aş studia puţin, şi acolo aş vedea că sunt anumite măsuri care pot fi luate fără să fie consultat Consiliul Local, fără să implice majoritatea din Consiliul Local şi mă refer aici la transparenţă, adică să vedem chitanţe, ordine de plată pentru ce se face, cât costă fiecare investiţie, fiecare lucrare din municipiu. Normal că trebuie să negociezi şi să ai discuţii cu toţi consilierii ca să ai votul lor pentru anumite proiecte.

Rep.: Ar fi un lucru bun pentru Romanescu angajarea unui administrator public?

N.D: Eu zic că treaba asta cu administratorul public nu va schimba foarte mult această ecuaţie, pentru că lumea l-a votat pe Marcel Romanescu, a votat viziunea lui de dezvoltare a oraşului, nu a votat administratorul public. Nu cred că este o necesitate. Plus că nu administratorul trebuie să iese în evidenţă, el trebuie să iasă în evidenţă pentru a obţine şi cel de-al doilea mandat, or dacă îl scoţi pe administrator în faţă... Dar, întâi să vedem proiecte, că deocamdată vedem proiecte de genul schimbări de organigrame, avansări în funcţie ale unor funcţionari publici şi câteva investiţii la anumite unităţi de învăţământ. Nu prea vedem proiecte majore care-l să scoată în evidenţă şi aici mă refer la urbanism, la descongestionarea circulaţiei, locuri de parcare.

Rep.: Deci veţi susţine administratorul public?

N.D: Noi îl vom vota, dar Marcel Romanescu trebuie să înţeleagă că el nu este pus acolo doar ca primar şi restul toţi o să vină să se închine ca la împărăţie. Trebuie să încerce să-şi formeze şi el o majoritate, să poarte discuţii, să convingă consilierii. Mult mai multă deschidere şi transparenţă nu strică.

Vizualizări: 647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: