Liberalii îi cer lui Romanescu să facă un compromis cu PSD

Reacție surprinzătoare a unui lider al PNL Gorj, după ce pesediștii i-au cerut demisia primarului liberal Marcel Romanescu. Vicepreședintele Puiu Diaconescu îi recomandă lui Romanescu să facă un compromis cu PSD și spune chiar că a avut discuții pe această temă cu pesediști. „Compromis” a fost cel mai rostit cuvânt în interviul dat de Puiu Diaconescu la Radio Infinit.

Reporter: Social-democrații îi cer primarului liberal Romanescu să demisioneze. Cum vedeți asta?

Puiu Diaconescu: Dacă i-ar cere electoratul, adică acea parte a electoratului care l-a votat sau membri ai Partidului Național Liberal care l-au susținut pe Marcel Romanescu, cred că propunerea lui domnul Gherghe ar fi ok, adică ar avea suport. În condițiile în care Marcel Romanescu nu a fost ales de pesediști, propunerea domnului Gherghe, cu tot respectul, nu are suport.

Rep.: Gherghe zice că dacă nu știe și nu poate să conducă, să-și dea demisia.

P.D.: Nu poate dânsul, nu are calitatea, după părerea mea, să facă această analiză. În primul rând, Marcel Romanescu are puțin timp de când este primar. Doi: problemele ivite în ceea ce privește actul de conducere se datorează și faptului că PSD este majoritar în Consiliul Local și nu pot să ajungă la un compromis politic.

Rep.: Nu poate conduce pentru că nu are majoritatea în Consiliul Local?

P.D.: Cu cinci consilieri locali, Marcel Romanescu nu poate să treacă proiectele. Nu pot să facă treaba în Târgu Jiu pe toată linia, și infrastructură, și școli, și sănătate și tot ce se ocupă primăria, dacă nu se face un compromis. Îndrăznesc să vă spun că am avut personal discuții cu Aurel Popescu, viceprimarul în exercițiu, cu secretarul Jianu, cu câțiva consilieri. Este foarte clar că multe voci de la partidul meu zic că dacă ar face acest compromis s-ar numi trădare. Puiu Diaconescu le spune și colegilor lui, și altora, deschis și categoric, că după situația creată la Târgu Jiu trebuie făcut un compromis.

Rep.: Ce compromis?

P.D.: Marcel Romanescu trebuie să se așeze la masă cu viceprimarii, cu secretarul primăriei, să discute despre prioritățile care sunt necesare în fiecare activitate. La rândul lui, viceprimarul Aurel Popescu, care este și președintele organizației PSD la nivelul municipiului, să lămurească faptul că actul administrativ nu ar trebui să aibă legătură directă cu ceea ce vorbesc politicienii și că altă cale la ora actuală nu este. Marcel Romanescu nu își va pune demisia, categoric nu.

Vizualizări: 1,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: