Dian Popescu, parlamentarul cu maşină din 1986

În aproape fiecare legislatură printre aleşii gorjenilor a existat măcar un politician care să aibă în posesie, mai mult ca amintire sau ca nostalgie pentru timpurile trecute, o maşină de pe vremea lui nea Nicu, în mandatul actual senatorul liberal figurând cu un astfel de autoturism vechi în garaj.

Deşi până la alegeri putea fi văzut prin oraş mergând şi parcând doar autoturisme de zeci de mii de euro, Dian Popescu nu are în declaraţia de avere decât un Renault fabricat în 1986 şi pe care încă nu l-a dat la programul Rabla.

Şeful liberalilor stă ceva mai bine, în acte, evident, la capitolul imobiliar, el având un apartament în Târgu Jiu, o cabană la Rânca, ridicată în 2009, şi o casă moştenită la Ţicleni, la Bărbăteşti el moştenind şi vreo 35 de hectare de pădure.

În 2010, după ce şi-a terminat cabana de la munte, senatorul liberal s-a apucat să economisească la BCR Banca pentru Locuinţe, strângând 14.500 de lei, în acelaşi an el punând deoparte şi 12.200 de euro la o altă bancă.  În aceiaşi perioadă Dian Popescu s-a împrumutat la două bănci cu suma totală de vreo 11.000 de lei, unul dintre credite fiind scadent în această vară, plata datoriilor nefiind o problemă pentru alesul liberal. Ca salariat la propria sa firmă, Dian a avut venituri de peste 40.000 de lei, indemnizaţia de creştere a copilului aducându-i şi soţiei sale venituri de peste 38.000 de lei. La aceste valori se adaugă şi un venit „fabulos” de 99 de lei câştigat în calitate de cadru didactic la Universitatea Titu Maiorescu. Mult mai mult a câştigat acesta ca membru în consiliul de administraţie al Casei de Sănătate Gorj, suma încasată fiind de 847 lei, după cum rezultă din declaraţia de interese.

În acelaşi document, Dian Popescu menţionează şi situaţia pe care o are la firmele sale, el deţinând, astfel, 50% din acţiunile de la Maserati SRL, valoarea totală a acţiunilor fiind estimată la 100.000 de lei. Liderul liberal mai are jumătate din acţiunile de la Băile Ţicleni SRL, pachetul totald e acţiuni al firmei fiind de doar 100 de lei, Dian Popescu fiind 100% acţionar la Erna Practik SRL, o firmă căreia, din grabă probabil, i-a mai adăugat un „A” în coadă, deşi pe internet, inclusiv la datele de contact ale senatorului denumirea corectă este cea menţionată mai sus.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: