Dian Popescu: Romanescu va avea sprijinul ALDE. În ce condiţii!

Preşedintele ALDE Gorj, Dian Popescu, a declarat că s-a făcut o analiză în partid, după alegerile parţiale de la Târgu Jiu, iar Eduard Lădaru va rămâne în continuare şef al organizaţiei municipale. Dian Popescu a mai menţionat că încă nu-şi poate da seama „ce primar va fi” Marcel Romanescu, însă spune că ALDE va vota proiectele bune pentru oraş.

Reporter: S-a făcut o analiză în ALDE după alegeri?

Dian Popescu: Am făcut o analiză, sigur că am făcut. Nu am făcut-o cu biroul ALDE, o să convoc săptămâna aceasta prima şedinţă a biroului ALDE, biroul ales interimar de la Bucureşti şi o să facem o analiză să vedem unde sunt punctele slabe, unde sunt punctele forte, să vedem ce este de făcut pentru a creşte valoarea partidului. În orice caz, sunt mulţumit de rezultate. Per total, dacă faci un calcul pe numărul voturilor, suntem undeva la 12 procente.

Rep.: Îl veţi păstra pe Eduard Lădaru în fruntea organizaţiei municipale?

D.P: Sigur că da. N-are nicio legătură. Eduard Lădaru este preşedintele organizaţiei municipale şi aşa va rămâne. Sigur că eşti demoralizat după un eşec, trebuie să faci o analiză serioasă. S-au polarizat voturile împotriva PSD şi pro-PSD. Electoratul nu s-a mai uitat stânga-dreapta, a dat un vot împotriva candidatului PSD. De asta spun, nu este vorba de el, este vorba de polarizarea votului între PSD şi PNL şi, mai mult decât atât, este un vot împotriva candidatului PSD, lucru pe care eu l-am intuit. V-aduceţi aminte că am spus, dacă PSD nu acceptă un candidat comun, să ducem o luptă comună, riscă să piardă alegerile, aşa s-a şi întâmplat.

Rep.: Ce fel de primar credeţi că va fi Marcel Romanescu?

D.P: Este un om serios, l-am şi felicitat pentru câştig, acum nu pot să-mi dau seama de cât de bine îşi va pune în practică proiectele, câte din ele au fost bune, câte au fost doar de campanie electorală, nu pot să-mi dau seama, dar îi urez succes în activitate, iar pentru proiectele bune pentru Târgu Jiu va avea sprijinul ALDE.

Rep.: PSD v-a cerut ceva legat de colaborarea de la Târgu Jiu?

D.P: Nu am discutat, dar nu este nevoie să ceară, colaborarea politică este dată de alianţa de la Bucureşti. Oricum ar fi, proiectele bune pentru oraş trebuie votate, proiectele care sunt considerate deviabile trebuie respinse.

A consemnat Camelia NIMARĂ 

Vizualizări: 2,063

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: