Când ar putea prelua Romanescu şefia PNL Gorj

Marcel Romanescu, noul primar al municipiului Târgu Jiu, a declarat că nu s-a aşteptat niciodată să obţină acest mandat cu un scor atât de mare. Romanescu spune că se pot scrie „file de istorie” despre aceste alegeri şi a anunţat că nu-şi doreşte „deocamdată” să preia şefia PNL Gorj.

Reporter: V-aţi gândit că veţi câştiga primăria cu un procent aşa de mare?

Marcel Romanescu: Nu. Niciodată. Şi dacă era un vot în plus mi se părea o victorie extraordinară. Este foarte greu de crezut, de alegerile din 2017 se pot scrie file de istorie, adică cum poţi întoarce un rezultat în condiţiile în care cu două alegeri anterioare nu ai luat mai mult de 14%.

Rep.: Credeţi că a învăţat PNL Gorj ceva din aceste alegeri?

M.R: Eu sunt convins că preşedintele nostru Dan Vîlceanu a înţeles foarte multe lucruri din campania electorală şi, mai mult decât atât, a înţeles că un partid se poate ridica în condiţiile în care se bazează pe oameni cu o personalitate, cu o imagine foarte bună şi oameni care se luptă.

Rep.: Veţi prelua conducerea Partidului Naţional Liberal, aşa cum se tot vehiculează în spaţiul politic?

M.R: Nu. Voi prelua mandatul de primar al municipiului Târgu Jiu. Noi avem preşedinte legitim în momentul de faţă, ales de către un for statutar. Eu aş vrea ca PNL pe mine să mă aprecieze pentru ceea ce fac în Primăria Municipiului Târgu Jiu şi pentru echipa pe care o construiesc lângă mine. Am trei ani nevoie în primul rând de linişte. Nu voi putea fi şi primar la Târgu Jiu, şi preşedinte pentru cei de la Stejari sau Dănciuleşti. Trebuie să fiu primarul municipiului şi mie mi-e suficientă această arie. După ce capăt experienţă, peste trei ani, putem orice să discutăm, dar în acest moment vreau să mă canalizez strict pe această direcţie. Un lider se formează, preşedinţii se aleg. Eu vreau pentru PNL să rămân lider, adică omul care este urmat de oamenii din acea organizaţie.

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: