Romanescu: Salariații primăriei vor trebui să lucreze cu un primar puțin mai exigent

Liberalul Marcel Romanescu a primit mandatul de primar al municipiului Târgu Jiu, urmând ca pe 26 iunie să fie instalat în funcţie. Acesta a declarat că estre prematur să se pronunţe asupra activităţii angajaţilor din primărie, însă a precizat că funcţionarii vor trebui să lucreze cu un primar „puțin mai exigent”. Noul primar a declarat că este deschis la discuţii cu partidele pentru constituirea unei noi majorităţi politice în Consiliul Local.    

Reporter: Ați purtat negocieri pentru o majoritate în Consiliul Local?

Marcel Romanescu: Până în acest moment nu am negociat pentru constituirea unei majorități pentru că certificatul doveditor al alegerii este primul document care atestă faptul că de astăzi, legal, sunt primarul municipiului Târgu Jiu. Urmează doar procedura de învestire, care va fi pe data de 26 iunie, și din acest moment am și legal dreptul de a putea discuta cu reprezentanții celorlalte formațiuni politice. Este clar că iau în calcul orice variantă de colaborare pe perioada mandatului meu de primar. Mai mult decât atât, îmi doresc ca proiectele mele să fie foarte bine analizate de către toți consilierii. Nu vreau altceva decât să am o relație foarte bună cu Consiliul Local.

Rep.: Ați avut vreo întâlnire cu cei doi viceprimari?

M.R.: Nu am avut o întâlnire, nici măcar cu viceprimarii. A fost și un termen scurt. Am fost și extrem de obosit. Este clar că în perioada imediat următoare, până în momentul în care voi fi validat prin acel proces de învestire, voi avea și o discuție cu cei doi viceprimari care sunt pe funcții.

Rep.: Care sunt prioritățile dvs.?

M.R.: Le-am declarat și în perioada de campanie, le declar și acum. Prioritatea numărul unu este legată de încercarea de constituire a unei direcții, cel puțin a unui serviciu, pentru atragerea de fonduri europene, pentru că mai avem doar 3 ani și jumătate la dispoziție și sunt interesat în mod direct să dezvolt acest oraș și mergând pe o astfel de cale.

Rep.: Veți face schimbări în ceea ce privește personalul din primărie?

M.R.: Este prematur să mă pronunț asupra activității angajaților din primărie. În mare parte sunt oameni foarte buni, sunt convins că există și mici probleme, ca în orice instituție, însă, dacă toți cei care lucrează în Primăria municipiului Târgu Jiu vor înțelege cam ce îmi doresc pentru acest mandat, nu cred că vor fi probleme. Însă, trebuie să lucreze cu un primar poate puțin mai exigent.  

A consemnat Alina POPESCU

Vizualizări: 3,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: