Giorgi, despre scandalul din PSD: Ne-am dat singuri în cap!

Un social-democrat de la Gorj pretinde că știe motivul pentru care s-a ajuns în situația ca PSD să depună moțiune de cenzură împotriva propriului guvern. În lipsa Opoziţiei, PSD îşi face singur opoziţie, crede Giorgi, care nu este de acord cu evaluarea guvernării din 6 în 6 luni. 

Reporter: Ce credeți că s-a întâmplat de s-a ajuns în situația ca liderii PSD să nu se mai înțeleagă, să se ajungă la astfel de scandaluri şi moţiune împotriva propriului Guvern?

G.G.: Încă de prin decembrie am spus că nu este bine ce se întâmplă pentru PSD, că o să devină un partid mare, fără opoziție, și o să ajungem în momente de genul acesta. Asta s-a întâmplat. PSD împreună cu ALDE aveau peste 50%, erau liniștiți, și asta se întâmplă. Nefiind opoziție, și-au dat singuri în cap. Nu este bine ce s-a întâmplat. La urma urmei, trebuia o analiză mai în amănunt când au numit premierul. Dacă nu ești sigur pe el, nu trebuie să îl numești. În altă ordine de idei, dacă se merge pe analize din 6 în 6 luni și constați la fiecare 6 luni că premierul pe care l-ai pus nu satisface pretențiile pe care le ai de la el, ce faci? În patru ani ai 8 premieri? Iar nu e în regulă.

Rep.: Cum comentați declarația parlamentarului PSD Mihai Weber, care l-a avertizat pe deputatul Alin Văcaru că în situația în care îl va urma pe Victor Ponta va avea de suferit?

G.G.: Nu aș vrea să intru în analiza declarațiilor nici ale domnului Weber, nici ale domnului Văcaru. Domnul Văcaru este prietenul meu, dar nu vreau să comentez declarațiile pentru că sunt adeptul să fac declarații la rece și cred că tot ce se întâmplă acum sunt declarații făcute la cald. Până una-alta, s-a luat o decizie în Comitetul Executiv, bună, rea, că suntem sau nu suntem de acord cu ea, trebuie respectată. Din punctul meu de vedere, trebuie argumentată. Bănuiesc că acolo, când s-a luat decizia, în Comitetul Executiv, s-au adus argumente pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu știu dacă-i bine, nu știu dacă-i rău, este evident că anumiți miniștri au avut probleme de îndeplinire a indicatorilor impuşi.

Rep.: Totuşi, cum vedeți această decizie a Comitetului Executiv al PSD?

G.G.: Suntem, nu suntem de acord, timpul le va da dreptate sau ne va da dreptate. Suntem într-o situație ingrată, pentru că este o situație de tensiune și la nivel politic, în interiorul partidului, și la nivel național, și în rândul organizațiilor din teritoriu. Este normal să fie și pro și contra, dat până una-alta rămâne de bază decizia luată în Comitetul Executiv care, vrem sau nu vrem, trebuie să o respectăm.

A consemnat Alina POPESCU

Vizualizări: 2,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: