Dian Popescu ştie de ce a pierdut PSD alegerile: Au fost aroganţi!

Preşedintele ALDE Gorj, Dian Popescu, l-a felicitat pe Marcel Romanescu pentru victoria înregistrată la alegerile din 11 iunie. „Îl felicit pe Marcel Romanescu pentru rezultatul obținut fără a avea prea mult sprijinul partidului”, a spus Dian Popescu. Acesta a vorbit și despre rezultatul PSD, partid despre care spune că a pierdut alegerile din cauza aroganţei, pentru că nu a acceptat candidaţi comuni cu ALDE la Târgu Jiu şi Drăguţeşti. Liderul liberal-democraților anunță că va rămâne în alianță cu PSD, dar nu exclude nici discuțiile cu liberalii la CL Târgu Jiu.

Reporter: Cum vedeți rezultatul alegerilor la Târgu Jiu?

Dian Popescu: Este o victorie detașată a lui Marcel Romanescu. Am spus de o lună că dacă PSD nu renunță la aroganță și nu acceptă candidat comun și la Drăguțești și la Primăria Târgu Jiu, exact cum a fost pe USL, Marcel Romanescu va câștiga Primăria Târgu Jiu. Așa am declarat, așa s-a și întâmplat! Noi am luat Primăria Drăguțești, ei au luat Primăria Târgu Jiu.

Rep.: În această condiție, rămâneți în alianță cu PSD? 

D.P.: Cu siguranță, avem o alianță la nivel național și ca atare decizia se ia la nivel central, mai ales că sunt membru al Biroului Politic Central. Vom decide la București, și, cu siguranță, decizia este luată, rămânem în majoritate cu PSD.

Rep.: Excludeți varianta începerii unor negocieri pentru o majoritate cu PNL la Târgu Jiu?

D.P.: N-am spus, în politică nu trebuie să excluzi nimic, dar în acest moment avem o alianță pe care o avem la nivel național şi pe care trebuie să o respectăm și la nivel local.    

Rep.: Rezultatul de duminică este un semn că PSD este în cădere liberă la Gorj?

D.P.: Cu siguranță PSD în județ, în acest moment, are o cădere foarte mare, dar asta nu însemnă că la următoarele alegeri PSD nu se va mobiliza și nu va face o figură frumoasă, așa cum a făcut la parlamentare. Toți factorii politici trebuie să fie foarte conștienți, în politică există urcuș, există coborâș, și ca atare e bucuria mare și la PNL. Îl felicit pe Marcel Romanescu pentru rezultatul obținut, fără, rețineți, fără a avea prea mult sprijinul partidului. Practic este un rezultat pe care Marcel Romanescu îl are în proporție foarte, foarte mare.

A consemnat Alina POPESCU

Vizualizări: 1,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: