Dian Popescu: Romanescu vorbeşte numai prostii şi asta îl descalifică

Liderul liberalilor gorjeni, Dian Popescu, anunţă că cei care se vor arăta împotriva fuziunii dintre PNL şi PDL riscă să fie excluşi din partid. Popescu a reacţionat şi după ce unii liberali, printre care Marcel Romanescu, au declarat că noul BPJ al PNL nu a fost validat de conducerea centrală. Acesta a spus că “Romanescu vorbeşte numai prostii” şi că va propune organizaţiei municipale să îl sancţioneze pe acest considerent.

Reporter: Mai mulţi membri de partid, printre care şi domnul Marcel Romanescu, au spus că noul Birou Permanent Judeţean nu a fost validat de conducerea centrală. Cum comentaţi acest lucru?

Dian Popescu: Îi transmit domnului Romanescu că vorbeşte numai prostii şi asta îl descalifică. În acest sens voi lua o decizie în privinţa dânsului. În legătură cu biroul şi această prostie care s-a lansat în piaţă de persoane care voiau să devină preşedinte al organizaţiei municipale, ţin să informez că s-a validat primul birou, iar săptămâna aceasta, la Delegaţia Permanentă, Biroul Politic Naţional ne-a dat aprobarea, pentru că a plecat domnul Taşcău din birou şi trebuie să-l validez iar. Voi face acest lucru în Delegaţia Permanentă la Gorj şi nu mai îmi trebuie hotărârea Biroului Politic Naţional.

Rep.: Ce măsuri veţi lua în privinţa domnului Romanescu?

D.P.: În ceea ce îl priveşte pe domnul Romanescu, pentru că vorbeşte prostii fără să se consulte în partid, îl voi pune în discuţie în interiorul organizaţiei municipale. În sensul de sancţiune.

Rep.: În legătură cu fuziunea dintre PNL şi PDL, veţi avea o întâlnire la care sunt aşteptaţi sute de membri ai celor două partide. Ce le veţi transmite?

D.P.: Da, vom discuta paşii următori în legătură cu fuziunea cu PDL. Le voi transmite oamenilor că trebuie să facă alianţă, trebuie să se constituie ca un singur partid. S-a decis marţi în şedinţa de Birou Politic ca pe 26 iulie să aibă loc congresul de fuziune.

Rep.: Luaţi în calcul excluderea membrilor care se declară împotriva acestei fuziuni?

D.P.: Cine se poziţionează în afara fuziunii este normal că nu este în interiorul fuziunii, deci sunt în afară. Deocamdată nu am avut voci care să se poziţioneze în afara fuziunii şi am avut voci care s-au poziţionat în afara Partidului Naţional Liberal, discutăm de primarul de la Bîlteni. E membru în acte, nu şi practic. Ca Bîrcă la PDL.

Rep.: Au fost discuţii referitoare la cum va fi condus noul partid?

D.P.: Fuziunea va avea loc până în 2017. Până în 2015, inclusiv, partidul va fi condus de doi co-preşedinţi. Fuziunea va avea mai mulţi paşi.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: