Călinoiu: Transalpina cu parapeţi ar da impresia de raliu

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, consideră ca fiind rezolvată problema circulaţiei pe Transalpina. Călinoiu spune că va discuta cu premierul Victor Ponta în vederea reluării lucrărilor. Preşedintele Consiliului Judeţean nu vede rostul montării de parapeţi întrucât crede că turiştii vor avea senzaţia că circulă pe un traseu de raliu.

Rep.: Încă nu sunt turişti pe Transalpina, deşi aţi demonstrat că se circulă. De ce? 

I.C.: Eu cred că s-au mai îndreptat lucrurile. Noi nu trebuie să intrăm în contradicţie cu unele mesaje, transmise nu neapărat cu rea credinţă, ci pentru a proteja turiştii. Inclusiv ministrul Transporturilor Ioan Rus a spus că se circulă pe Transalpina cu mare atenţie. Eu am fost la faţa locului şi cu preşedintele Asociaţiei de promovare a turismului din România, Corina Martin. Nu suntem de acord nici cu ceea ce au făcut agenţii economici de acolo, cu acea colivă. Nu ne-a ajutat cu nimic, ei trebuie să vină foarte clar: pe Transalpina se circulă şi noi oferim cele mai bune condiţii pentru turişti, de masă, de cazare, etc. Astea sunt direcţiile de promovare a zonei şi nicidecum să intrăm la bătaie pentru că o competiţie nu se câştigă prin idei contradictorii. Din contră, trebuie să vii cu soluţii constructive.

Rep.: Veţi discuta cu Victor Ponta despre problemele de pe Transalpina?

I.C.: Această problemă este fără temei ca să o ridic premierului, pentru că s-au luat măsurile corespunzătoare: se circulă pe Transalpina cu mare atenţie. Voi lua legătura cu domnul premier pentru că ne interesează cum stăm cu stadiul reluării lucrărilor de investiţii pe Transalpina. Asta este problema, ci nu aceea că s-a transmis un mesaj greşit. Vom lua această discuţie.

Rep.: S-au luat măsuri privind circulaţia pe Transalpina?

I.C.: Sunt luate toate măsurile legate de circulaţia pe Transalpina. S-au delimitat şi semnalizat prin marcaje zonele care sunt periculoase. La întâlnirea pe care am avut-o aici cu ministrul Turismului Florin Jianu, s-a spus că Transalpina va fi fermecătoare pe traseul acesta fără parapeţi. Vă spun că drumul dacă este bun şi fără probleme, ca şi până acum, nu se va întâmpla nici un accident. Poate acei parapeţi te fac să nu te mai uiţi atent cum circuli şi să vezi priveliştea, ci te fac să mergi ca pe un drum care îţi dă senzaţia că trebuie să circuli pe un traseu de organizarea raliurilor. Ori acolo nu se face raliu, acolo se vizitează, te opreşti în curbă ca să vezi ce este specific fiecărei zone. Te poţi opri de cel puţin 10 ori.

Rep.: Am înţeles că Gorjul a fost premiat la Bucureşti. Despre ce este vorba?

I.C.: Pe data de 11 iulie am fost invitat la Institutul Cultural Francez, la o acţiune organizată de ziarul „Interviu Francofon” prin care se continuă politica guvernului francez de a se organiza acţiuni concrete care să conducă la dezvoltarea mediului antreprenorial. Am fost surprins plăcut din cauză că strategia de dezvoltare a judeţului Gorj, pusă la vedere pe site, a demonstrat foarte clar că ne preocupăm să avem mereu în atenţie oamenii cu atitudini antreprenoriale. Mai exact în strategie sunt stipulate principiile: Gorjul un judeţ dinamic; Gorjul un judeţ antreprenorial; Gorjul un judeţ verde şi social. Lucrul acesta a fost apreciat, avem o distincţie prin care se precizează foarte clar că nu a fost o competiţie, ci a fost o recunoaştere a strategiei judeţului Gorj. Asta înseamnă că avem o strategie foarte bună.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: