Dian Popescu s-a făcut stăpân în PNL

Senatorul Dian Popescu a fost reconfirmat ieri de liderii centrali ca preşedinte al filialei Gorj, în ciuda statutului noului PNL, care prevede radierea din partid a persoanelor condamnate. Popescu a profitat de decizia centrului şi a exclus din conducerea PNL Gorj mai mulţi primari, şefi de colegii, dar a schimbat şi şefi de organizaţii. Lupulescu de la PNL Târgu Jiu a fost înlocuit cu fostul consilier PSD Marian Popescu, iar Gâlceavă de la Turceni cu Ion Iordache, care l-a susţinut pe Ponta în campanie.

Conducerea centrală a votat, înainte de alegerea Alinei Gorghiu în funcţia de preşedinte, noul birou politic de la Gorj, cu Dian Popescu la conducere. Din noul birou politic judeţean aferent vechiului PNL nu mai fac parte primarii Dumitru Gîlceavă şi Constantin Bobaru, consilierul local Mihai Paraschiv, consilierul judeţean Dragoş Păsărin, dar nici Octavian Lupulescu, preşedintele organizaţiei municipale.

Liberalii excluşi s-au dus la altă şedinţă

Paraschiv şi Gîlceavă au confirmat că nu au fost convocaţi la şedinţă de Dian Popescu. „Nu am fost convocat. Nu cred că am cum să fiu scos din BPJ pentru că sunt membru de drept, pentru că sunt preşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Gorj”, a declarat Mihai Paraschiv. „Am înţeles că am fost scos din BPJ. Dacă aşa se înţelege să se facă lucrurile, fără să fie comunicate deciziile... Să aflu de la alţii acest lucru…”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul PNL de la Turceni.

Gîlceavă a mers însă la şedinţa lui Dan Vîlceanu. Aseară, la aceeaşi oră aveau loc şedinţe de birou şi la PDL şi la PNL, una la 18.00, una la 18.30. Liberalii au făcut naveta între sediul vechiului PNL şi cel al noului PNL. La şedinţa de la sediul noului PNL, convocată de Dan Vîlceanu, au fost pentru puţin timp liberalii Dumitru Gîlceavă, Constantin Bobaru, Tavi Lupulescu, Dumitru Tăloi - Ciuperceni, Dumitru Vulpe- Câlnic, Dumitru Leuştean- Novaci, Mihai Paraschiv, Dragoş Păsărin. Vulpe de la Cîlnic, primarul cu cele mai bune rezultate pentru PNL, a rămas pe tot parcursul şedinţei. Dian Popescu spune că nu este adevărat că primarii PNL au fost la şedinţa lui Vîlceanu. „Nu este adevărat. Nu băgaţi oamenii în aşa ceva. Leuştean a fost cu mine de la începutul şedinţei. Bobaru a fost, dar nu a stat“, a spus Dian Popescu.

Popescu nu mai colaborează cu Vîlceanu

Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a anunţat că statutul noului partid se aplică pentru toată lumea şi că Dian Popescu este suspendat ca urmare a condamnării de 5 luni cu suspendare. „Statutul trebuie respectat mai ales de liderii partidului. Indiferent de ce decizie a fost luată situaţia lui este aceeaşi, iar statutul este acelaşi“, a declarat Vîlceanu.

Senatorul Dian Popescu s-a supărat pe declaraţiile lui Vîlceanu şi spune că „la momentul potrivit“ va avea o discuţie cu Vasile Blaga, unul dintre liderii noului PNL la nivel naţional. Dian Popescu a mai spus că „Dan Vîlceanu are o dorinţă de putere“ şi că fuziunea dintre cele două partide va fi pe poziţii corecte, „în funcţie de puterea fiecărui partid“. „PDL era un partid de 9-10%, asta era puterea lor şi s-au lipit de noi“, a declarat Dian Popescu la radio. Foarte important este că Dian Popescu a subliniat că nu va mai avea nicio discuţie cu Dan Vîlceanu şi nicio şedinţă comună până când nu vor fi stabilite criteriile de formare a noului birou de conducere. Dian Popescu spune că PNL va obţine 70% din numărul membrilor, iar PDL 30%. Atunci, decizia va fi la el.

La Gorj, forţa acestor partide, separat, nu e prea mare. La alegerile europarlamentare, după ruperea de USL, rezultatele nu au fost cele mai bune. PDL a obţinut 11,83% iar PNL 13,73%, asta în condiţiile în care fiecare lider declara ca obiectiv 25%. 

STATUT TRUNCHIAT

Liberalii din vechiul PNL Gorj au primit la şedinţă noul statut al partidului, dar din el a fost şters paragraful privind posibilitatea suspendării din partid după o condamnare. „Sunt vîlcenisme ieftine. Sunt dezinformări“, a spus Dian Popescu.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: