Liviu Andrei şi Ion Călinoiu, acuzaţi de crimă organizată

Deputatul Dan Ilie Morega a lansat ieri acuze fără precedent la adresa celor doi şefi ai judeţului, prefectul Liviu Andrei şi preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu. Cei doi au fost acuzaţi inclusiv de crimă organizată. Andrei pentru că ar fi făcut demersuri pentru un schimb ilegal a 530 de hectare de stânci de pe Defileul Jiului cu 720 de hectare de pădure seculară de la Tismana şi Crasna, iar Călinoiu pentru miliardele scurse „pe asfalt pus direct pe noroi”. Acuzele au fost presărate cu jigniri, Morega spunând despre prefect că este „derbedeu” şi „hoţoman”, iar despre Călinoiu că este „hrăpăreţ” şi că „are o burtă de parcă ar fi în travaliu”. Andrei şi Călinoiu nu au rămas datori şi au vorbit despre Morega ca despre un „cancer care trebuie izolat”.

Morega le-a cerut ieri procurorilor anticorupţie să se sesizeze cu privire la „crima organizată” din Palatul Administrativ. Prefectul Liviu Andrei este acuzat că susţine un schimb de terenuri în favoarea unui afacerist din Argeş, care va primi pădure seculară în schimbul unor stânci. Cum este vorba de sute de hectare, şi frauda ar fi pe măsură. Prefectul Liviu Andrei a declarat aseară la Gorj TV că nu este de acord cu acest schimb: „Dacă voi putea să găsesc instrumentele pentru ca această pădure de la Tismana să nu se dea, cât sunt eu prefect nu se va da. Dacă se va da abuziv, îmi voi da demisia. Dar să găsesc instrumentele. Pentru că are hotărâre definitivă şi irevocabilă la Înalta Curte şi mă arestează dacă nu o pun în aplicare”. Liviu Andrei susţine că va face tot posibilul să nu semneze, dar nici nu are de gând să facă puşcărie pentru asta.

Acuze urmate de insulte grave

Schimbul de insulte dintre Morega şi Andrei a fost la fel de interesant. Morega nu l-a scos pe Andrei din derbedeu, incult, hoţ: „Este un analfabet din punct de vedere al administraţiei publice. Nu ştie decât – Semnează, băăă! -  şi alte cuvinte triviale pe care le foloseşte la prefectură, între două drumuri între Târgu Jiu şi Arad, unde predă ce predă acolo. Acest hoţoman îl aruncă în faţă pe Igaş, un om de bună calitate. Igaş a venit în Gorj mai degrabă l-a rugămintea subprefectului Romanescu, cu care a fost coleg de bancă în parlament, nu a lui Andrei şi Caragea. (…) Acest prefect este de fapt o sugativă împreună cu “naşul şi asociaţii” a banilor daţi pentru şcoli. Îmi cer scuze de la profesori că am semnat să fie inspector şcolar general. Îmi cer scuze că a ajuns un derbedeu în fruntea judeţului Gorj şi să prostitueze această prefectură, să o ducă în disoluţie, să înlăture oamenii buni, să le facă plângeri penale ca să se scoată pe el”.

Andrei: „Morega ar trebui să fie în spatele gratiilor”

Nici Andrei nu s-a lăsat mai prejos. Acesta a spus că a evitat până acum să intre în polemică cu Morega, dar că nu poate să ignore insultele care i s-au adus. „Morega este un om care a lins de-a lungul timpului toţi bocancii care i-au fost puşi la dispoziţie, începând cu bocancii comunişti şi terminând cu alţi bocanci. Şi acum linge. Ăsta este el. Morega, de-a lungul timpului, sub masca că face ceva pentru judeţ nu a făcut decât pentru el. Dacă e să fie unul în spatele gratiilor, atunci Morega sigur ar trebui să fie în spatele gratiilor faţă de dosarele pe care le are şi nenorocirile pe care le-a făcut”, a spus Liviu Andrei.

Prefectul i-a transmis lui Morega faptul că nu este şantajabil: „Nu sunt şantajabil. Probabil că a primit o comandă să mai forţeze o notă. Morega este cancerul acestui pământ. Un om mai nemernic decât Morega nu există pe pământul acesta”. Andrei spune că nu este incult, dovadă fiind faptul că a făcut facultatea la zi şi că şi-a dat doctoratul. Şi mai spune că nu este nici hoţ, nici derbedeu: „Derbedeu? Eu ştiu ce înseamnă derbedeu! Derbedeu nu poate să fie unul ca mine. Hoţ? Să spună ce am furat. El poate e hoţ”.

„Behăie amândoi, care e mai şef al judeţului”

Dan Ilie Morega a spus că Ion Călinoiu şi Liviu Andrei nu fac decât „să se behăie amândoi care e mai şef al judeţului”, pentru că unul conduce Consiliul Judeţean şi celălalt Prefectura. „Băăă, io sunt mai şef! Ba io sunt mai şef! Behehe! ”, aşa decurg discuţiile dintre cei doi, în viziunea lui Morega. „Behăie unul la altul, se spală pe mâini, îşi dau cu pomadă şi sunt băieţi curaţi murdari”, mai spune Morega. Deputatul spune despre „agronomul Călinoiu” că „pune asfalt peste noroi ca să crească grâul” şi că probabil a „descoperit o nouă tehnologie pentru care va cere şi bani de cercetare”.

Asfalt pus peste noroi, la tarif de autostradă

Morega a spus încă de la începutul conferinţei de presă de ieri că are de gând „să îi danseze pe amândoi, şi pe Andrei, şi pe Călinoiu”. Ca atare, a cerut procurorilor anticorupţie să termine verificările la drumul Târgu Cărbuneşti – Ţânţăreni – Crasna, care ar fi costat mult prea mult în raport cu calitatea lucrărilor. Morega susţine că sunt zone cu 5-7 cm de asfalt şi orice expertiză ar scoate asta la iveală, deşi drumul trebuia să suporte reparaţii capitale.

În replică, Ion Călinoiu i-a vorbit lui Morega despre cum era acesta atunci când era şef la Cooperaţie, despre cum s-a ascuns în 1989 de revoluţionari, despre cum a ajuns apoi mare om de afaceri şi şef al Privatizării, despre traseismul politic al acestuia şi despre cum votează acum alţii în parlament în locul lui.

MISIUNEA LUI ANDREI

Liviu Andrei şi-a luat ieri angajamentul să îl convingă pe Morega să lase parlamentul şi să se refugieze în biserica pe care a construit-o la Padeş: „Acest om trebuie izolat. Ca un virus. Iar dacă voi putea vreodată ca să-l izolez, îl voi izola. Dar după ce voi părăsi acest post, că aici sunt apolitic. Izolaţi-l, pentru altfel va arunca în continuare cu lături. Îi fac o recomandare lui Morega să lase postul de parlamentar şi să stea în biserică să se căiască. Îmi iau această misiune să îl conving să stea în biserică la Padeş”.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: