Diana Becheru – şefa elevilor are ambiţii mari pentru generaţia ei

Diana Becheru reprezintă elevii din județul Gorj de câteva luni, timp în care și-a trasat sarcinile pe care vrea să le îndeplinească. Dorința de a se implica și de a schimba ceva  pentru elevii din Gorj a determinat-o să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean al Elevilor Gorj. Reducerea absenteismului școlar sau promovarea tinerelor talente sunt principalele obiective pe care eleva din clasa a XI-a de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” vrea să le atingă.

Cel mai important lucru pe care dorește să îl îndeplinească din această poziție este reducerea absenteismului școlar. ”Președintele Consiliului Județean al Elevilor are drept de vot în proiectele pe care le vom desfășura la nivel național. Ne ghidăm pe nevoile pe care le au elevii din județul nostru și dorim să combatem absenteismul școlar și violența din mediul școlar. De asemenea, ne propunem să promovăm talentele pentru a nu rămâne în anonimat și să îmbunătățim relația profesor-elev, prin consilierea ambelor părți”, spune Diana.

Prin întâlniri frecvente cu elevii, tânăra dorește să le explice elevilor importanța de a frecventa cursurile. ”Deja absențele sunt monitorizate lunar, iar noi încercăm prin întâlnirile noastre la nivelul consiliilor școlare să îi informăm pe elevi despre lucrurile rele la care se expun lipsind de la școală. E ca un cerc vicios. Ideea este să ținem cât mai mult legătura cu reprezentanții claselor”, spune tânăra.

Implicarea poate schimba imaginea județului

Primul său contact cu consiliul elevilor a avut loc în clasa a IX-a, când a avut loc la nivelul liceului o activitate de promovare a cărții în rândul elevilor. Tânăra consideră că la nivelul județului, pe care îl consideră un exemplu de inactivitate, se pot face schimbări  dacă toți factorii de decizie se implică. ”Am dorit să informăm elevii despre beneficiile lecturii. Am mers prin oraș, am împărțit pliante și mi-a plăcut foarte mult această inițiativă și mi-am propus să devin reprezentantul clasei în cadrul consiliului școlar. Momentul în care am văzut atâția tineri dedicați, care doresc să schimbe ceva m-a determinat să aleg să schimb și eu ceva la noi în județ. Vreau ca județul nostru să nu mai fie un exemplu negativ, de inactivitate, ci un exemplu pozitiv. Am trăit toată viața mea aici, în Gorj, și îmi place foarte mult acest județ”, mai menționează Diana.

Scrisul și genetica, pasiunile Dianei

Pe lângă responsabilitățile pe care le are în calitate de președinte al Consiliului Județean al Elevilor, Diana Becheru își face timp și pentru pasiunile sale. Îi place să scrie, să cânte la pian și să studieze genetica. ”Îmi place să mă refugiez în câteva pagini de compunere, iar în timpul liber am învățat să cânt la pian. Mircea Eliade sau Marin Preda se numără printre scriitorii mei preferați. Una dintre ideile mele de roman se referă la un bătrân, care de fiecare dată când cântă la pianul său vechi își revede tot trecutul, iar prin intermediul muzicii face un salt în trecut și reușește să facă lucrurile pe care nu le-a  realizat atunci când era fost tânăr”, spune tânăra.

Genetica, o altă dragoste a sa, a descoperit-o în clasa a IX-a, în timpul cursurilor de biologie. Chiar a participat la olimpiadele județene în domeniu, unde a obținut premii  importante. Pentru a descoperi cât mai multe despre acest domeniu, Diana se gândește să părăsească țara și să meargă la o universitate din străinătate. ”Mi-a plăcut foarte mult pentru că stă la baza vieții. Poți crea o nouă viață dacă știi să lucrezi cu genetica. Facultățile din țară nu prea oferă cursuri în acest domeniu. Mă gândesc chiar să studiez la o universitate din străinătate”, mai explică Diana Becheru.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: