Dictatura pașilor mici

E clar că USL-ul a învățat din greșelile trecutului. Cred că și acum mai tună și fulgeră Felix prin birouri și-și ceartă slugile că s-au grăbit. Europa nu e obișnuită cu demonstrații de forță cu parfum securistic, chiar și atunci când securiștii au sprijinul unui popor confuz. Puciul democratic, cum îl putem numi ca să împăcăm ambele tabere, din vară a dat greș din cauza furiei necontrolate și a lipsei de tact. De altfel, gradul de toleranță pentru un puci este direct proporțional cu intervalul temporal pe care acesta se desfășoară. USL-iștii sunt convinși că nici mama lui Barroso n-ar fi avut nimic cu ei dacă ar fi avut răbdare.

Așa că acum o au. Molcom și calculat, în timp ce Ponta zâmbește tâmp la televizor și ia ochii cetățenilor cu declarații împăciuitoare, oamenii de forță din partid își subordonează ce e de subordonat. Justiția e încolțită pe zi ce trece și nu mai e mult până și aceasta va ceda. Încă le mai scapă printre picioare zilele astea, ca un șoricel care fuge pentru viața lui, fără să realizeze că nu are vreo șansă. Întoarcerea lui Voiculescu în Parlament după o boală inventată demonstrează că Voiculescu se bazează pe ceva. Voiculescu îi ia apărarea pe blog unui judecător anchetat de ANI, de exemplu. Dumbravă se numește judecătorul, și Voiculescu îl laudă ca un mogul autoritar și generos ce e pentru că s-a împotrivit unei proceduri din cadrul CSM cu prețul punerii în cap a instituției ”băsiste”. De altfel, apropo de răbdare și de gura păcătosului, Crin Antonescu a declarat, imediat după ce Dan Voiculescu a depus jurământul: ”Acum suntem toți”. Asta da declarație nepotrivită și definitorie, oricât de scoasă din context ar fi. Într-adevăr, acum sunt toți. Pot să închidă ușa după ei și să-și facă de cap. Visul trustului Impact, cu un parlament atotputernic, îmi dă fiori reci. Voi v-ați uitat cum arată Parlamentul ăsta nou? Ei, cum ar fi ca un asemenea parlament să facă ce vrea, fără să fie nevoie să dea socoteală nimănui?

Ah, și revenind puțin la răbdarea cu care USL-iștii au învățat să-și plătească polițele, ce ziceți de ridicarea licenței de emisie a OTV-ului? Că OTV-ul era imund e adevărat, dar libertatea de expresie cam asta însemna ultima oară când am verificat: să ai dreptul să fii penibil și scandalos, dacă asta vrei. USL-ul vrea libertate de expresie doar pentru cei care se exprimă asemenea lor.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: