Dilema care a blocat procesul medicilor șpăgari de la Târgu Cărbunești

Curtea de Apel Craiova a amânat luarea unei decizii finale în dosarul ce îi vizează pe cei trei medici ginecologi de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, condamnați în primăvară de Tribunalul Gorj la pedepse cu suspendare.

Magistrații din Bănie se confruntă cu o dilemă din care, pentru a ieși, au cerut sprijinul colegilor lor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, aceștia trebuind să le comunice dacă medicii mai sunt sau nu funcționari publici. „Sesizează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile prin care să se dea o rezolvare de principiu modalităţii de interpretare a dispoziţiilor art. 175 alin.1 şi alin.2 din Codul penal privind funcţionarii publici, respectiv dacă medicul este funcţionar public în sensul alin.1 ori alin.2. În temeiul art. 476 alin.2 Cod procedură penală, suspendă soluţionarea cauzei până la pronunţarea hotărârii prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept”, au decis magistrații Curții de Apel.

Ca urmare a acestei hotărâri, procesul celor trei medici intră într-o perioadă de stagnare, asta deși, în primăvară, toți trei și-au recunoscut faptele de care erau acuzați, ceea ce a și dus la condamnarea lor rapidă cu suspendarea executării pedepselor decise pentru fiecare în parte. Dana Uțupanu, Aurelian Dobran și anestezistul Grigore Dinu au primit câte doi ani de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, lor fiindu-le interzis și să își practice meseria timp de un an după ce execută pedepsele. La începutul anului, imediat după Revelion, cei trei au fost ridicați de anchetatori în urma unui flagrant, în care cereau 1900 de lei pentru o operație de cezariană. Soțul uneia dintre gravide s-a decis că trebuie să anunțe autoritățile, mai ales că nu avea posibilitatea să facă rost de sumele respective, iar la flagrantul organizat ulterior la spital, cei trei medici au picat testul de integritate, fiind prinși cu banii primiți, ceea ce i-a și făcut să recunoască faptele de care erau acuzați.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: