Din ce alte funcții își mai poate da demisia Dan Voiculescu

Dacă justiția ar fi tămâie, atunci am ști cu siguranță că Dan Voiculescu este Satana. Când dă nas în nas cu ea pe stradă îi apar bube pe față și fuge ca să-și salveze viața, împins înainte de bășini – acest mecanism de autoapărare similar cu cel al calamarului pe care cercetătorii ar trebui să-l studieze mai aprofundat.

Dar justiția nu este tămâie. Deci, cine fuge de justiție? Bravooo, copii! Infractorii fug de justiție. Dan Voiculescu și-a dat pentru a doua oară demisia din parlament, la o săptămână după ce depusese jurământul. Hazliu, mai ales că, la momentul respectiv, domnul Crin Antonescu se bucura, cum comentam tot aici săptămâna trecută, de accederea domnului Voiculescu printre ei, spunând fericit: ”Acum suntem toți”. Uite că iar nu mai sunteți toți, domnule Căcărău. Dacă ați fi atât de drăguț încât să ne explicați și nouă de ce nu mai sunteți toți? Adică de ce și-a dat demisia colegul dumneavoastră de alianță dintr-o funcție pe care o acceptase acum câteva zile? Sau poate jurnaliștii de investigații și opinie premiați de dracu-știe-cine de la Antena 3 reușesc să ne convingă de relevanța acelei explicații hazlii cu ”îmi dau demisia ca să mă pun la dispoziția justiției, adică renunț la imunitate”.

Acum, cazul Voiculescu se va întoarce la tribunal. E bine așa, domnule Voiculescu? Mi-e că nici așa nu e prea bine. La cât de speriat sunteți, cred că ar trebui să faceți ceva mai mult. Și cred că știu și ce. Ce-ar fi să vă dați demisia din funcția de om? Să apăreți într-o zi la unitatea care v-a eliberat certificatul de naștere, cu presa după domnia voastră, și să declarați că renunțați la calitatea de om și cereți ca actele dumneavoastră să fie distruse. Sigur, puteți motiva că o faceți din onoare, pentru că refuzați la a fi în vârful lanțului trofic, asupritor de animale. Și, că tot veni vorba, vă puteți face un carnețel din acela simplu de sănătate la orice veterinar. Vă treceți citeț numele pe el (Felix) și vă înscrieți ca varan de companie. De mare companie. Cum adică de ce? De când sunt, n-am auzit tribunal să judece animale.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: