Din culisele alegerilor: "Am avut rude în echipele lor", "Zero ori patru face zero"

Campania electorală s-a dus, alegerile s-au încheiat și lucrurile sunt aproape clare pe scena politică din județul Gorj după numărarea voturilor, chiar dacă o statistică oficială nu a fost încă prezentată. În timp ce candidații care au pierdut își ling rănile, cei învingători sunt puși pe glume. La Drăguțești, primarul pare că nu a uitat înțepăturile din campanie și vrea să-i învețe pe consilierii locali... tabla înmulțirii. Promite să înceapă chiar la prima ședință de Consiliu Local.

Primarul reconfirmat în comuna gorjeană Drăguțești este Ion Dumitru Popescu (PSD). Campania electorală de aici nu a fost deloc una liniștită, ci cu scandaluri și amenințări cu moartea care au ajuns pe masa procurorilor. După ce s-au liniștit lucrurile și voturile au fost numărate, Popescu s-a bucurat că a primit, din nou, girul localnicilor.

Nu a uitat nici de războaiele din campania electorală și le promite celor care l-au contestat că îi va învăța tabla înmulțirii. De ce? “Unul nu prea știa matematică. Spunea că eu sunt primarul zero și că el are proiecte de patru ori mai multe decât primarul. Păi zero ori patru face zero! Deci și el tot zero ar fi. Săracii, ei nu știau. Vă promit că, în prima zi de ședință de Consiliu, o să vin cu tabla înmulțirii și o pun pe perete pentru cei care nu cunosc matematică. Am spus că începem cursurile de bun simț, nu îi umilesc. Eu îi respect pe toți cetățenii comunei Drăguțești. Sunt primarul tuturor oamenilor din comună”, a spus Ion Popescu.

Primarul a mai scos un “porumbel” pe gură. Avea rude și prieteni în echipele de campanie ale celorlalți candidați și așa afla mereu planurile adversarilor. Susține că s-a folosit de informații doar cât să se amuze. „Mergeam la porțile oamenilor și le spuneam doar atât: Vă mulțumesc că ați ieșit la poartă! Nu am spus că le fac nu știu ce minuni, nu am vorbit de proiecte. Nu pot să mint. În echipele lor, am avut prieteni și rude și îmi povesteau tot ce întâmpla. Și mă distram. Stăteam la cafea și mă distram. Ascultam ce spuneau oamenii. Am făcut o campanie fără afișe. Am pus două bannere și unul a fost tăiat. I-am rugat pe cei din echipa mea să nu pună afișe. De ce să pună poze undeva? Eu eram printre oameni deja. Oamenii știau ce am făcut pentru ei. Am demonstrat că acele hârtii nu reprezintă nimic. Îi sfătuiesc pe toți! Nu mai aruncați banii pe acei copaci tăiați”, a fost sfatul primarului, la Impact TV.

Ion Popescu va începe cel de-al doilea mandat în fruntea primăriei, fiind ales pe lista PSD.

Vizualizări: 3,789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: