Adrian Gorun: Luminița Popescu e mult ca intelect peste Romanescu

“Probabil că Luminița Popescu ar fi avut altă șansă dacă ar fi candidat din partea altui partid!” O spune președintele Senatului UCB, Adrian Gorun. El a adăugat însă că Luminița Popescu nu ar accepta să fie viceprimar chiar dacă și-ar dori până la urmă acest lucru și primarul Marcel Romanescu.

Se fac calcule la Târgu Jiu pentru a fi conturată echipa care va conduce Primăria Târgu Jiu. Dintre Luminița Popescu, de la Pro România, Ciprian Florescu, de la PSD, ori Adrian Tudor, de la Partidul Verde, pare că Romanescu e dispus să aleagă răul cel mai mic și să facă echipă primar – viceprimar cu un liberal și Adrian Tudor chiar dacă, în mandatul trecut, cei doi nu s-au înțeles în niciun chip.

Adrian Gorun, președintele Senatului UCB, a comentat, la Târgu Jiu TV, această situație mai ales că îi cunoaște bine atât pe primarul Romanescu, dar și pe Luminița Popescu, care au predat la universitate: „Eu nu cred că s-ar duce Luminița Popescu viceprimar, în această echipă cu Romanescu. Eu am toate elementele prin care să spun că nu o agreez. Dar așa, Popescu este mult ca intelect peste Romanescu. Îi cunosc, lucrez în Universitate cu ei și nu mai spun nimic altceva. Dar dacă Luminița Popescu ar accepta o poziție de viceprimar, nu viceprimar al lui Romanescu, cum spune el, că nu e al lui, e al municipiului, nu văd nicicum o echipă. Ar fi dominat total Romanescu într-o asemenea echipă”.

În plus, deși nu are o relație bună cu Luminița Popescu, Gorun a admis că aceasta ar fi avut mai multe șanse dacă ar fi candidat din partea altui partid la alegerile locale. „Probabil dacă ar fi candidat la un alt partid, avea altă șansă. Ce reprezintă acest Pro România? Niște deputați luați de la PSD pe care nu e exclus să-i vedem la loc, niște consilieri luați din altă parte, ceva încropit la repezeală. Văcaru... E un băiat simpatic, dar eu nu am simțit că avem deputați. Nu vă supărați! Noi îi plătim să-și facă partide, să rupă din partide și să creeze altele. E treaba lor alta, dar trebuie să aloce timpul pentru ce reprezintă mandatul de deputat. Marcel Romanescu e un băiat simpatic. Pare foarte cuminte. Nu este așa. Romanescu trebuie să se manifeste ca primar, dar nu să bată cu pumnul în masă că a câștigat. Dacă ar fi câștigat ca Adi Cîmpeanu, de la Runcu, aș mai zice”, a încheiat Gorun.

Luminița Popescu a obținut aproape 8%, adică peste două mii de voturi, clasându-se pe locul al treilea în lupta pentru primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: