Direcţia Agricolă, datoare un milion de euro

Avi Instant se află în proces cu Direcţia Agricolă Gorj de aproximativ un an şi jumătate din cauza unei subvenţiei de 40 de miliarde de lei vechi, pe care fostul director Aurel Tomescu nu a aprobat-o. În urmă cu câteva zile, Curtea de Apel Craiova a dat câştig de cauză societăţii. Potrivit hotărârii instanţei, pe lângă subvenţia de 40 de miliarde, Direcţia Agricolă mai are de plătit 6 miliarde penalităţi şi încă 80 de milioane de lei vechi, cheltuieli de judecată. Ion Popescu, actualul şef al instituţiei, spune că face recurs la Înalta Curte de Casaţie.

Curtea de Apel Craiova a dat câştig de cauză societăţii Avi Instant, după ce magistraţii gorjeni au respins o acţiunea prin care se solicitau subvenţii  pentru puii de carne. Arabii au dat în judecată Direcţia Agricolă Gorj în urmă cu aproximativ un an şi jumătate din cauză că fostul director Aurel Tomescu a considerat actele de la dosar ca fiind neconforme. La vremea respectivă, reprezentanţii Corpului de Control al Ministerului Agriculturii au fost de acord cu decizia lui Tomescu. Ba mai mult, în luna iulie a anului trecut, Avi Instant a pierdut un proces la Tribunalul Gorj. Cu toate acestea, în data de 14 iunie 2012, Curtea de Apel Craiova a emis o hotărâre potrivit căreia, Avi Instant are de recuperat de la Direcţia, pe lângă subvenţia de 40 de miliarde de lei vechi, încă 6 miliarde dobânda până în momentul de faţă şi plus cheltuieli de judecată în valoare de 80 de milioane de lei vechi. “În data de 14 iunie, Curtea de Apel Craiova a emis o hotărâre judecătorească conform căreia în afară de subvenţia de 40 de miliarde de lei vechi mai trebuie plătite penalităţi în valoare de 6 miliarde şi încă 80 de milioane cheltuieli de judecată. Aşteptăm să ne vină motivaţia Curţii de Apel şi în baza acesteia vom face recurs la Înalta Curte de Casaţie. După pronunţarea organelor superioare de justiţie, Ministerul Agriculturii va pune în aplicare sentinţa prin intermediul Direcţiei Agricole Gorj”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.

AVI INSTANT

Avi Instant SRL a fost înfiinţată în anul 2002. Compania a cumpărat în întregime activul fostei S.C. Avicola S.A. Târgu Jiu, unitate ce a fost lichidată. Avi Instant SRL este unicul producător de carne de pasăre din judeţ. În anul 2009, societatea a înştiinţat Direcţia Agricolă Gorj în legătură cu solicitarea unui credit în valoare de 3.000.000 de lei, bani necesari pentru achiziţionarea şi creşterea puilor de o zi. Trebuie menţionat că Avi Instant a primit ajutor de la stat din anul 2005 până în anul 2009.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: