Direcţia Agricolă Gorj îi verifică pe beneficiarii Măsurii 141

Beneficiarii Măsurii 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă” vor fi controlaţi, începând cu această lună, de către angajaţii Direcţiei Agricole Gorj. Deşi instituţia nu are rol în gestionarea proiectelor cerinţa a venit direct de la minister. Conducerea Direcţiei Agricole estimează că vor fi verificate aproximativ 200 de exploataţii.

Angajaţii Direcţiei Agricole Gorj îi vor verifica pe beneficiarii Măsurii 141, care vor solicita finanţare pentru anul IV în ciuda faptului că instituţia nu are rol în gestionarea proiectelor. Proiectele pe Măsura 141 „Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă” au fost înregistrate la biroul de Dezvoltare Rurală, de controale ocupându-se Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. „Noi, Direcţia Agricolă, nu am avut nici o implicare în aceste proiecte de finanţare pe Măsura 141, de controale ocupându-se Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, condus de domnul Cocină. Cu toate acestea, în baza unui protocol, ni s-au dat atribuţii specifice de verificare în teren a celor care depun cereri de plată, aferente anului IV. De controalele pentru cererile de plată pentru anul I, II şi III se ocupă în continuare Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Ca atare, beneficiarii Măsurii 141 care doresc să obţină finanţare pentru anul IV trebuie să-şi depună dosarele cu cererile de plată”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul interimar al Direcţiei Agricole Gorj. Acesta a mai precizat că se aşteaptă a fi depuse aproximativ 200 de dosare. „La nivelul Direcţiei Agricole Gorj, au fost constituite 3 echipe formate din câte 2 persoane. Sesiunea de verificare a început în data de 1 noiembrie, iar până în momentul de faţă au fost depuse 10 dosare. Din câte am înţeles de la domnul Cocină, anul trecut au fost depuse peste 200 de dosare”, a menţionat Dan Tănăsescu.

FONDURI

Gorjenii care au accesat Măsura 141 şi au fost declaraţi conformi şi eligibili au posibilitatea să obţină anual, vreme de 5 ani, suma de 1500 de euro în condiţiile în care continuă să îşi realizeze planul de afaceri până la sfârşitul perioadei de finanţare. 

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: